SON DAKİKA
Hava Durumu

Nenkecan dergisi, İstanbul'da 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda meraklı okuyucuları bekliyor

Nenkecan dergisi, İstanbul'da 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda meraklı okuyucuları bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 04:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nenkecan dergisi, İstanbul'da 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda meraklı okuyucuları bekliyor

Kırım Tatar kadın aydınlar tarafından 2010 yılında kurulan Nenkecan Kadınlar Kulübünce yayın hayatına başlayan Nenkecan dergisi, İstanbul Sirkeci Garı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Türkiye Dergiler Birliği tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda boy gösteriyor. Kırım Tatar dilinde Latin alfabesiyle çıkan dergi, fuar boyunca meraklı okuyucuların beğenisine sunulacak.

Kırım Tatar kadınlarının sesi olmak için yola çıkan, Kırım Tatar kültürünü ve tarihini okuyucularına sunan Nenkecan dergisi, İstanbul'da başlayan Uluslararası Dergi Fuarı'nda yerini aldı. Sadece kadınlara yönelik olmayıp, Kırım Tatarlarının tarihi, sosyal, kültürel, eğitim ve sanat gibi konularını okuyucularına sunan derginin, başyazarlığını Zera Bekirova yaparken, başyazar yardımcığını ise Leniyara Selimova yapıyor. Fuara, derginin başyazarı ünlü Kırım Tatar gazeteci Zera Bekirova, Kırım Tatarlarının kültürü ve medeniyetini tanıtan dergiyi, fuar boyunca Türkiye'deki okuyuculara tanıtacak.

Kırım Tatar dilinde Latin alfabesinde çıkan Nenkecan dergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Türkiye Dergiler Birliği TÜRDEB'in düzenlediği 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda okuyucularını bekliyor olacak. 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul'un tarihi Sirkeci Garı'nda gerçekleşecek olan fuar, Türkiye'de ve dünyadan pek çok dergiye ev sahipliği yapacak.

Nenkecan dergisi, 11. Uluslararası Dergi Fuarı'nda Nenkecan Dergisi Başeditörü, ünlü Kırım Tatar gazeteci ve yazar Zera Bekirova tarafından tanıtılıyor.

İstanbul Sirkeci'de başlayan ve 30 ülkeden yaklaşık 450 derginin sergilendiği fuar yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Bugün başlayan fuarın açılış toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nenkecan dergisinin standına gelerek, Başeditör Zera Bekirova ile görüştü.

Zera Bekirova, 11. Uluslararası Dergi Fuarı'na ilişkin QHA'ya yaptığı açıklamada, "11'incisi düzenlenen fuara 30 ülkeden 400'den fazla derginin temsilcisi katıldı. Kırım'ı ise Latin alfabesiyle Kırım Tatarca yayımlanan Nenkecan dergisi temsil etti. Fuar açılışında, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, Irak Türkmeni şair Dr. Şemsettin Küzeci ve daha pek çok değerli isim konuşma yaptı ve dünyadaki dergicilik faaliyetlerinden bahsetti" dedi.

KIRIM TATAR KADINLARININ SESİ NENKECAN DERGİSİ

Kırım Tatar kadın aydınlarının sesi olan Nenkecan dergisi, ilk sayısını 3 Mart 2011 tarihinde, İsmail Bey Gaspıralı’nın kızının çıkardığı Alem-i Nisvan dergisinin 105. yıl dönümünde çıkardı. Kırım'da çıkarılan dergi, işgalci Rus yönetimince yok edilmeye çalışılan Kırım Tatar dilinin ve kültürünün tanıtılması için büyük önem taşıyor.

Dergide, Kırım’da kadın hareketinin tarihini, milli zanaatların canlandırılması, sanat, edebiyat, folklor, dernek faaliyetleri, Kırım Tatar diasporasının bilinen kadınlarının hikayeleri, Türk dünyasında kadın sanatı gibi farklı alanlarda makaleler yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.