SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal: Hala gerçeğin ve adaletin gücüne inanıyoruz

Kırım Tatar siyasi tutsakların avukatı Nikolay Polozov, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in Rus esaretinden gönderdiği mektubu paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal: Hala gerçeğin ve adaletin gücüne inanıyoruz

Rus işgalindeki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un, 27 Temmuz 2023 görülen son duruşmasında yapılan temyiz başvuruları işgalci mahkeme tarafından reddedildi.

NARİMAN CELAL'DEN MESAJ: İKİ YILDIR CÜBBELİ İKİYÜZLÜLERLE KONUŞUYORUM

Avukat Nikolay Polozov, temyiz talebinin reddinin ardından Nariman Celal’in yazdığı mektubu kamuoyuyla paylaştı. Polozov’un yayımladığı Nariman Celal’e ait mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Birçoğu benden son sözü temyiz mahkemesinde söyleyecek bir siyasi manifesto hazırlamamı bekliyordu. Ancak tamamen farklı bir ruh halindeydim. Yaklaşık 2 yıldır cübbeli ikiyüzlülerle konuşuyorum ve önlerine incileri dökmek istemiyorum. Bu nedenle onlara sadece ikiyüzlülüklerinden dolayı çok daha adil bir mahkemede yargılanacaklarını hatırlattım.

Bize inanmaya devam edenlere, vatanımızı ve vatandaşlarımızı özgürleştirmek için yaşayanlara ve çabalayanlara kırılmadık diyelim. Hâlâ gerçeğin ve adaletin gücüne inanıyoruz. Daha önce olduğu gibi, askerlerimizin başarılarından dolayı seviniyor ve onlara zaferler diliyoruz.

Mücadeleye devam edeceğiz. Sadece pes etmeyin! Biliyorum pes etmeyeceksiniz! Kırım'da binlerce insan bekliyor...

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARINA AĞIR HAPİS CEZALARI

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi, 21 Eylül 2022 tarihinde, kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’i 17 yıl, Asan Ahtemov’u 15 yıl, Aziz Ahtemov’u 13 yıl hapis cezasına mahkum etti.

İŞGALCİLER, KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARA İŞKENCE EDİYOR

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 3 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Akmescit’te bulunan 2 numaralı tutukevinde işgalcilerin, Kırım Tatar siyasi tutsaklar; KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a kasıtlı olarak manevi ve fiziksel şiddet uyguladığını duyurmuştu.

KTMM Başkanı Çubarov, "Kaynağımız, Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un yerleştirildiği Akmescit 2 numaralı tutukevi yönetiminin, uluslararası popülaritesi nedeniyle Nariman'a fiziksel şiddet kullanmaktan korktuklarını ancak Asan ve Aziz'e işkence yaptıklarını söyledi" açıklamasını yaptı.

Siyasi tutsakların temyiz başvurusu, 27 Temmuz 2023'te görüldü. Rusya’nın Soçi kentindeki 3. Genel Yargı Temyiz Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya, siyasi tutsaklar Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi binasından çevrim içi olarak katıldı. İşgalci mahkeme, temyiz başvurularını reddetti ve siyasi tutsaklar hakkında verilen yasa dışı hapis cezası kararını onadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.