SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşması ertelendi

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşması ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşması ertelendi

Rus mahkemesi, Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşmasını erteledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in avukatı Nikolay Polozov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşmasının 27 Temmuz 2023 tarihine ertelendiğini bildirdi. 

Nariman Celal, Asan Ahtemov, Aziz Ahtemov ve avukatları, dava belgeleri zamanında kendilerine ulaşmadığı için tüm belgeleri inceleyemediklerini belirterek; mahkemeden erteleme talebinde bulundu. Talep üzerine mahkeme, duruşmayı 27 Temmuz’a erteledi.

MAHKEME SALONUNA SADECE 10 KİŞİ ALINDI

Temyiz davası, Rusya’nın Soçi kentindeki 3. Genel Yargı Temyiz Mahkemesi tarafından görülüyor. Ancak Akmescit’teki tutukevinde alıkonulan Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov, Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi binasından çevrimiçi olarak duruşmaya katıldı. Kırım Tatarları, siyasi tutsaklara destek vermek için Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi binasına geldi. Öte yandan, mahkeme salonuna siyasi tutsakların yakınları dahil olmak üzere sadece 10 kişi alındı. Mahkeme binasının etrafı ise sözde polis ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

ÇUBAROV’DAN DESTEK ÇAĞRISI

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatarlarına Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi binasına gelerek, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov’a destek verme çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.