SON DAKİKA
Hava Durumu

Müftü Ayder Rüstemov: Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nde atalarımızın gücünü hatırlıyoruz

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov, 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Rüstemov mesajında "Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nde atalarımızın gücünü hatırlıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Müftü Ayder Rüstemov: Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nde atalarımızın gücünü hatırlıyoruz

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar dolayısıyla her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan tarak tamgalı gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak da kabul ediliyor.

"ALTIN TAMGALI MAVİ KIRIM TATAR BAYRAĞI BİRLİĞİMİZİ, RUHUMUZU VE İNANCIMIZI SİMGELİYOR"

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov Kırım Tatar Milli Bayrak Günü çerçevesinde kutlama mesajı yayımladı. Rüstemov Altın tamgalı mavi Kırım Tatar bayrağının birliği ve inancı simgelediğine dikkat çektiği mesajında, "Bugün, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nde atalarımızın gücünü, direncini ve cesaretini hatırlıyoruz. Altın tamgalı mavi Kırım Tatar bayrağı birliğimizi, ruhumuzu ve inancımızı simgeliyor. Özgürlük ve iyi bir gelecek için verdiğimiz mücadelenin bir işaretidir." ifadelerini kullandı.

Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, QHA'ya Ankara ziyareti ve gündemdeki konuları  değerlendirdi

"BİZE KÖKLERİMİZİ, TARİHİMİZİ VE GÜCÜMÜZÜ HATIRLATIYOR"

Ayrıca bugünün Kırım Tatar halkına köklerini, tarihini ve gücünü hatırlattığının altını çizen Rüstemov, "Bugün, vatanımız zor zamanlardan geçerken, savaş evimize geldiğinde, bayrak daha da önemli bir sembol haline geliyor. Bize köklerimizi, tarihimizi ve gücümüzü hatırlatıyor. Bu bayrağın direncimizin ve inancımızın bir sembolü olarak dalgalanmaya devam etmesini sağlamak her birimizin sorumluluğudur. Dinimiz ve inancımız bize manevi güç ve destek verir. İslam bize adaleti, kararlılığı, sabrı ve dayanıklılığı öğretir." dedi

"YAŞADIĞIMIZ SINAVLARIN BİZİ GÜÇLENDİRDİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ"

Rüstemov içerisinde bulunulan zorlukların bir sınav olduğunu anımsatarak, "Topraklarımızın ateşler içinde olduğu bu zor zamanlarda, destek ve ilham bulmak için inancımıza güveniyoruz. Allah'a ve onun adaletine olan inancımız, tüm zorluklara rağmen güçlü kalmamıza yardımcı olur. Yaşadığımız sınavların bizi güçlendirdiğini unutmamalıyız. Her gün bayrağımızı gördüğümüzde, mücadele ve zafer tarihimizi hatırlarız. Bir ulusun gücünün birliğinde, inancında ve toprağına olan sevgisinde yattığını hatırlıyoruz. Bugün, mücadelemizin değerli ve adalet yolunda olduğunu hatırlatan bir gün olsun. Allah bize inancımızı ve değerlerimizi koruyarak bu mücadeleyi sürdürmek için güç ve bilgelik versin. Bayrağımızın özgür Kırım'da dalgalanacağı günün geleceğine inanıyoruz. Mücadelemiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.