SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM temsilcileri, Malezya'nın Kıyiv Büyükelçisi ile Kırım Platformu'nu görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Rıza Şevkiyev ve Gayana Yüksel, Malezya'nın Ukrayna Büyükelçisi Dato Raja Reza ile görüştü. Görüşmede, Kırım Tatarlarının insan hakları ile ilgili konular kapsamlı olarak ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM temsilcileri, Malezya'nın Kıyiv Büyükelçisi ile Kırım Platformu'nu görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Rıza Şevkiyev ve Gayana Yüksel, Malezya'nın Kıyiv Büyükelçisi Dato Raja Reza ile görüştü. Görüşmede, Kırım Tatarlarının insan hakları ile ilgili konular kapsamlı olarak ele alındı.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Rıza Şevkiyev ve Gayana Yüksel bugün Malezya'nın Ukrayna Büyükelçisi Dato Raja Reza ile görüştü. Görüşmede, insan hakları ve Kırım Tatar halkının hakları durumu ile ilgili konular görüşüldü. Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Çubarov, "Bir buçuk saat devam eden görüşme sırasında, geçici olarak Rus işgali altında bulunan Kırım'daki Kırım Tatar halkının hakları ve insan hakları durumu ayrıca KTMM’nin Ukrayna yönetimi, uluslararası örgütler ve bazı yabancı ülkeler ile iş birliği yaparak yürüttüğü faaliyetleri ile ilgili konular gibi çok çeşitli konular görüşüldü.” ifadelerine yer verildi.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI, KIRIM'IN İŞGALİNE KARŞI

Görüşmede taraflar, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) faaliyetleri çerçevesinde gerçekleşecek olan ortaklık adımlarını ele aldı. Büyükelçi Reza, İslam İşbirliği Teşkilatının işgal altında bulunan Kırım’daki duruma tepki gösterdiğini belirterek; İİT Bakanlar Konseyinin 27-28 Kasım 2020 tarihli kararını örnek gösterdi. Bununla birlikte Büyükelçi, Kırım’ı işgal eden Rusya’nın İİT misyonuna Ukrayna'nın bir parçası olarak yarımadaya ziyaret düzenlemesine izin vermediği için büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

KIRIM PLATFORMU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı kapsamında taraflar, Ukrayna’nın Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmak için uluslararası çabaları birleştirmek amacıyla başlattığı Kırım Platformu ve Malezya’nın Platformunun çalışmalarına katılma konusunu görüştü.

3 KIRIM TATAR ÖĞRENCİ MALAYA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM ALACAK

Ayrıca KTMM, Büyükelçi Reza'ya Malezya’nın en eski ve en prestijli üniversitesi olan Malaya Üniversitesinin 3 Kırım Tatar öğrenciye kontenjan ayırma kararı aldığını dile getirdi. Görüşme sonunda taraflar, Ukrayna ile Malezya arasındaki iş birliği ve dostluğun güçlendirilmesine yardımcı olacak ve karşılıklı çıkarlara hizmet eden konularda işbirliğini sürdürme konusunda anlaşmaya vardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.