SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, Polonya heyetini ağırladı: Kırım Platformuna katılımın önemi ele alındı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Polonya Parlamentosundan bir heyeti ağırladı. Toplantıda, Polonya'nın Kırım Platformuna katılımının, farklı düzeylerdeki ve yönlerdeki işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, Polonya heyetini ağırladı: Kırım Platformuna katılımın önemi ele alındı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Polonya Parlamentosundan bir heyeti ağırladı. Toplantıda, Polonya’nın Kırım Platformuna katılmasının ve farklı düzeylerdeki iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün KTMM'nin Kıyiv ofisinde Polonya Cumhuriyeti Parlamentosunun alt meclisi (Sejm) Başkan Yardımcısı Malgorzata Goshevskaya'nın beraberindeki Polonya heyeti ile bir araya geldi. KTMM liderleri, Polonyalı konuklarına Polonya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, Kırım'ın Ukrayna'ya geri dönüşü ve Kırım Tatar halkının haklarının korunması konusundaki ilkeli tutumundan dolayı teşekkür etti. Öte taraftan, Polonya'nın Kırım Platformuna katılımının, farklı düzeylerde ve yönlerde iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
Ukrayna ve Polonya halkları arasındaki iş birliğinde geniş bir çevre ile fikir ve girişimlerin uygulanmasına ilişkin örnekler olduğuna değinildi.

POLONYALI ÖĞRENCİLER İLE KIRIM TATAR ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Görüşmede, Polonya'da karantina nedeniyle durdurulan öğrenci değişim programlarının ele alınmasının yanı sıra Polonyalı öğrenciler, Kırım Tatar halkının kültürel ve tarihi etkinliklerine davet edildi. Diğer taraftan, bu durumun bilimsel alandaki iş birliğinin devamı olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Kırım Tatar gençlerinin devlet kurumlarında son staj imkanları ve Polonya üniversitelerindeki eğitimleri konusu da ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.