SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM’nin Kıyiv ofisinde Kırım Tatar ve Çeçen gönüllüleri bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2022 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2022 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM’nin Kıyiv ofisinde Kırım Tatar ve Çeçen gönüllüleri bir araya geldi

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Kırım Milli Varlık Vakfı, Efkaf Vakfı ve Kırım Taburu temsilcileri, Şeyh Mansur Çeçen Gönüllü Taburu temsilcileriyle Kıyiv ofisinde bir araya geldi. Görüşme sırasında cephedeki durum ele alındı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Kırım Milli Varlık Vakfı, Efkaf Vakfı ve Kırım Taburu temsilcileri, Ukrayna-Rusya savaşının gidişatını görüşmek üzere Kıyiv’deki KTMM ofisinde, Şeyh Mansur Çeçen Gönüllü Taburu temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeye Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Gönüllü Taburu Komutanı İsa Akayev ve Şeyh Mansur Çeçen Gönüllü Taburu Komutanı Müslim Çeberloyevskıy katıldı. 

Kırım Haber Ajansı muhabirinin aktardığına göre görüşmede konuşan Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın, birçok halkı birleştirdiğini ve Rusya’nın daha önce Çeçenistan Savaşlarında gösterdiği vahşi yüzünü tekrar ortaya çıkardığını belirtti.

Şeyh Mansur Çeçen Gönüllü Taburu Komutanı Müslim Çeberloyevskıy, Rusya’ya karşı koymak için Kırım Tatarları ile Çeçenlerin birleşmesi gerektiğini kaydederek, “Ukrayna’da şu an Ukrayna ve Ukrayna halkının kaderi ile birlikte Kırım Tatarları, Çeçenler, diğer Kafkas halkları dahil olmak üzere birçok halkın kaderi belirleniyor.” dedi.

“AHMET ZAKAYEV YAKIN ZAMANDA KIYİV’İ ZİYARET EDECEK”

Bununla birlikte Kırımoğlu görüşme sırasında Sürgündeki Çeçen Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev’in Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını bildirdi.

Zakayev’in Kıyiv’e ziyaret düzenlemesinin çok büyük önem taşıyacağını vurgulayan Kırımoğlu, “Kadırov Çeçenlerin onurunu karalamaya çalıştı. Sizin yaptıklarınız çok önemli. Ukrayna tarafında savaşan Çeçenler hem Ukrayna’ya yardım ediyor hem de Çeçen halkının onuru ve İçkerya’nın yeniden kurulması için savaşıyor. Dün Zakayev’le görüştüm. Kısa zaman içinde geleceğini düşünüyorum. Onu uygun bir şekilde ağırlamak için hazırlıklar yapıyoruz. Zakayev’in ziyaretinin çok büyük önem taşıyacağını düşünüyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.