SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov: İşgalciler, Kırım Tatarlarını korkutmak için sebep arıyor

KTMM Başkanı Çubarov: İşgalciler, Kırım Tatarlarını korkutmak için sebep arıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov: İşgalciler, Kırım Tatarlarını korkutmak için sebep arıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın işgalci yönetiminin, Kırım Tatar halkını korkutmak ve olabildiğince çok insanı yarımadayı terk etmeye zorlamak için sebep aradığını ifade etti.

Kırım Haber Ajansının (QHA) yayımlamaya başladığı "İşgal Hakkında Sansürsüz: Kırım Haber Ajansında Hard Talk" isimli yeni programa konuk olarak katılan KTMM Başkanı Refat Çubarov, işgalci yönetimin farklı gruplarda insanlara baskı uygulayarak, yarımadada yaşayan insanları bölmeye çalıştığını vurguladı.

RUSYA, SÖZDE SUÇLAMALAR İLE KIRIM TATAR HALKINI BASKILIYOR

KTMM Başkanı Çubarov, "(İşgal altındaki Kırım'da) Herkes terörizmle suçlanıyor. Suçlamalar ve baskılar, öylesine yapılmıyor. Bu şekilde, Rusya’nın Batı dünyasına suçsuz insanları kovuşturmadığını, güya teröristlerle mücadele ettiğini göstermek istiyor...İşgalciler, Kırım Tatarlarını korkutmak için sebep arıyor." diye kaydederek; işgal edilen Kırım’da "terörizm" suçlamasıyla kendisinin, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun ve KTMM’nin diğer üyelerinin kovuşturulduğunu hatırlattı.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DA YAŞANAN İNSAN HAKLARI İHLALLERİ

Kırım Tatar halkının ana vatanı Kırım’ın Rusya tarafından 2014 yılında işgal edilmesinden sonra, yarımadada yaşayan Kırım Tatarları ve Ukrainlere yönelik ciddi bir baskı mekanizması hayata geçirildi. Aralarında insan hakları aktivisti, yurttaş gazeteci ve Kırım Tatar Milli Hareketi aktivisti olan pek çok insan bu baskı mekanizmasından nasibini aldı. Kurmaca davalar ve çeşitli bahanelerle halen yüzlerce Kırımlı siyasi tutsak, Rusya ve işgal altındaki Kırım’daki muhtelif hapishanelerde alıkonuluyor.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, sadece 2020 yılının ilk çeyreğinde işgal edilen Kırım’da yaklaşık 100 alıkonulma vakasının olduğunu bildirdi. Yaşanan insan hakları ihlalleri bununla da sınırlı kalmadı. Raporda, 2020 yılının ilk çeyreğinde işgal edilen Kırım’da 127 kişinin adil yargılanma hakkı ve 48 kişinin ulaşılabilir en yüksek fiziksel ve zihinsel sağlık hakkının ihlal edildiği belirtildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.