SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de Kırım Tatar nakış kursu başladı

Kıyiv'de Kırım Tatar nakış kursu başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de Kırım Tatar nakış kursu başladı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de 165 numaralı okulda, Kırım Tatar nakış kursları düzenlenmeye başladı. Kurslar, Kırım Ailesi Kültür Merkezi tarafından organize edildi.

Kırım Ailesi Kültür Merkezi, Kıyiv’deki 165 numaralı okulda Kırım Tatar nakış kursu başlattı. Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Kırım Tatar aktivist Niyara Kadırova, nakış derslerinin ünlü Kırım Tatar tasarımcı Mayre Lyuman tarafından verileceğini bildirdi. Kadırova, "İlk ders yapıldı. Mayre Hanım nakış çeşitleri, desenler hakkında bilgi verdi. Derse on iki kadın katıldı, hepsi Kırım Tatarı.” diye aktardı.

Kadırova, kursların iki ay süreceğini ve kurs devam ederken her katılımcının, bir çanta ile bir fes tasarlayarak dikeceğini bildirdi.

Kırım Ailesi Kültür Merkezi 2015 yılında  Kıyiv’de kuruldu. Kırım Ailesi Kırım Tatar dilini, kültürünü korumaya ve geliştirmeye yönelik projeler hayata geçiriyor. Rus işgali nedeniyle Ukrayna anakarasına yerleşmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının kültürel ve eğitim haklarının korunması için mücadele ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.