SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’e Ukrayna Onur Sanatçısı ünvanı verildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım Tatar yönetmen, oyuncu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askeri Ahtem Seitablayev’e Ukrayna Onur Sanatçısı ünvanının verilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’e Ukrayna Onur Sanatçısı ünvanı verildi

Kırım Tatar yönetmen, oyuncu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askeri Ahtem Seitablayev, Ukrayna Onur Sanatçısı ünvanına layık görüldü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 13 Eylül’de kaydedilen Ukrayna Sinema Günü vesilesiyle imzaladığı kararname ile Ukrayna film sanatının gelişimine önemli kişisel katkı sağladıkları için 11 sinema sanatçısı ödüllendirildi. Bu bağlamda Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seitablayev’e Ukrayna Onur Sanatçısı ünvanı verildi.

OYUNCU VE YÖNETMEN AHTEM SEİTABLAYEV

25’ten fazla film ve dizide oyunculuk yapan Ahtem Seitablayev, Haytarma, Başkasının Duası, Kiborglar başta olmak üzere çok sayıda filmin yönetmenliğini yaptı.

Ayrıca Seitablayev, Kırım Tatar kökenli Ukraynalı yönetmen Nariman Aliyev’in "Evge" (Eve Dönüş-Homeward) adlı filmde başrol oyunculuğu yaparak 2019 Uluslararası Boğaziçi Festivali (Altın Yunus Ödülü) çerçevesinde En İyi Erkek Oyuncu ödülü dahil olmak üzere bir dizi ödüle layık görüldü.

Ahtem Seitablayev, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgalin ilk günlerinden beri vatanını savunmak için mücadele ediyor. 25 Şubat 2022 tarihinde bölge savunma birliklerine katılan Seitablayev daha sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 241. Ayrı Tugayının halkla ve medya ilişkileri servisinin başına atandı. Seitablayev, savaş sırasında bile yönetmenlik faaliyetini durdurmadı. Arkadaşları ve meslektaşlarıyla birlikte savaşın günlük yaşamını belgeliyor. Ayrıca Rus ordusunun Ukrayna topraklarında işlediği savaş suçlarını da kayıt altına alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.