SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Kurtamet: Hiç kuşkum yok en güzel günlerimiz bizi bekliyor!

Rus esaretindeki Kırım Tatar siyasi tutsak Appaz Kurtamet, kendisine mektup yazan Emel Kırım Vakfı Üyesi Lilya Tanatar'a teşekkür etti. Kırım Tatar diasporası mensuplarına seslenen Kurtamet, desteklerin geleceklerini şekillendirdiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Kurtamet: Hiç kuşkum yok en güzel günlerimiz bizi bekliyor!

Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi, 2023 yılının aralık ayında Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle Rus esaretindeki Kırımlı siyasi tutsaklara destek vermek için bir kampanya başlatmıştı. Emel Kırım Vakfı Üyesi Lilya Tanatar da bu vesileyle Kırım Tatar siyasi tutsak Appaz Kurtamet için mektup kaleme almıştı.

Rus işgali altındaki Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme tarafından, işgalcilerce kurgulanan düzmece bir dava çerçevesinde 7 yıl hapis cezasına mahkûm edilen 22 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsak Appaz Kurtamet, mektuba cevap verdi.

Kurtamet, kendisine destek veren tüm Kırım Tatar diasporasına teşekkür etti. Kırım Tatar siyasi tutsak Appaz Kurtamet, mektubunda şunları söyledi:

Selam aleyküm Leyla Hanım!
İlk önce size hitap ederken ve minnettarlığımı bildirirken aynı zamanda bu mektubumda Türkiye’de ve Türkiye sınırları dışında yaşayan tüm Kırım Tatar diaspora mensuplarına sesleniyorum.  Aynı zamanda, bizim serbest kalmamız için faaliyetler düzenleyen tüm organizatörlere ve katkıda bulunanlara da... Şimdi inanılması güç belki de fakat sizin çabalarınız bizim güzel halkımızın geleceği için stratejik bir önem taşıyor! Bu şartlarda milletimizin gelecekteki liderlerinin karakterleri ve kararlıkları şekilleniyor. Sizin katkınız ve desteğiniz bu gelişmelerin kilit faktörüdür. Benim mektubum ve size hitabım size aşırı soyut görünmesin, ben sadece size bir kez daha, benim için ve benim gibiler için büyük öneminizi
hatırlatmak istedim. Her gönderdiğiniz kart ve mektup için, Facebook sayfanızda profil resmi olarak paylaştığınız her fotoğrafımız ve gönderilen her “selam” için çok teşekkür etmek istiyorum. Ve gelecekte sizinle daha da verimli biçimde ortak çalışacağımıza sizi temin etmek istiyorum! Hiç kuşkum yok en güzel günlerimiz ilerde bizi bekliyor!

RUS ESARETİNDEKİ KIRIMLI SİYASİ TUTSAKLARA KARTPOSTAL VE MEKTUP KAMPANYASI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde, dünyada acı tecrübelere sahne olan insan haklarının ağır ihlallerine ve soykırım fiillerine dikkat çekmek için İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edildi. Bu tarihten itibaren 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başladı. 

Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi, Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle Rus esaretindeki Kırımlı siyasi tutsaklara destek vermek için bir kampanya başlatmıştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle Rusya’nın esir tuttuğu Kırımlı siyasi mahkumlara mektup göndererek onların unutulmadıklarını göstermek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Aşağıda isimleri ve esir tutuldukları yerlerin listesi bulunan Kırım Tatarı ve Ukraynalı kardeşlerimize  Latin ve dilerseniz Kiril alfabeleri ile istediğiniz dilde mektup veya kartpostal göndermenizi rica ediyoruz" denilmişti.

Emel Kırım Vakfının internet sayfasında siyasi tutsaklara ilişkin isim ve adres bilgisi yer almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.