SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Milli Meclisinde geniş kapsamlı toplantı

Kırım Tatar Milli Meclisinde geniş kapsamlı toplantı

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Milli Meclisinde geniş kapsamlı toplantı

Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) Kıyiv ofisinde; KTMM üyeleri, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri, aktivistler, gazeteciler ve Kırım Müftülüğü temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Ukrayna'nın ana kısmı dışında bulunan katılımcılar, toplantıya çevrim içi olarak katıldı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, dün KTMM’nin Kıyiv ofisinde KTMM üyeleri, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri, Kırım Tatar sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazeteciler, Kırım Müftülüğü yönetiminin toplantı için bir araya geldiğini bildirdi. Çubarov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna anakarası dışında bulunan katılımcıların toplantıya çevrim içi olarak katıldığını ve toplantının Chatham House usulünde gerçekleştiğini kaydetti.

KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİNDEN GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI

Toplantıda Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda, 26 katılımcı söz alarak önerilerini sundu. KTMM Başkanı, toplantı sonunda dile getirilen öneriler üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Chatham HouseToplantısı: Bir toplantıya katılan herkesin tartışmadaki bilgileri kullanmakta özgür olduğu ancak kimin yorum yaptığını açıklamasına izin verilmediği toplantı biçimidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.