SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar milli hareketi emektarı Ridvan İbraimov toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar milli hareketi emektarı Ridvan İbraimov toprağa verildi

Kırım Tatar milli hareketi emektarı, Kırım Tatar halkının, tarihi anavatanlarına dönüşünü kolaylaştırmak için kurulan AZAT Komitesi (Melitopol) Başkanı Ridvan İbraimov, Kıyiv’de toprağa verildi. 

Kırım Tatar milli hareketi emektarı, Kırım Tatar halkının, tarihi anavatanlarına dönüşünü kolaylaştırmak için kurulan AZAT Komitesi (Melitopol) Başkanı Ridvan İbraimov’un cenaze töreni bugün Kıyiv’deki Ukrayna Müslümanları Derneği’nde yapıldı. İbraimov’un cenaze namazını, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov kıldırdı.

Cenazeye, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov da katıldı. Daha sonra İbraimov, Kıyiv’deki Müslüman Mezarlığına defnedildi.

RİDVAN İBRAİMOV KİMDİR?

Ridvan İbraimov, 31 Mayıs 1954 tarihinde sürgünde, Rusya’nın Sverdlovsk bölgesinde dünyaya geldi. Sovyetler Birliği yönetimi, 1956 yılında Kırım Tatarlarına yönelik özel yerleşim yerlerinde ikamet etme zorunluluğunu kaldırdıktan sonra İbraimov’un ailesi, vatan Kırım’a daha yakın olmak için Melitopol kentine yerleşti. Kırım Tatar milli hareketinin aktif katılımcısı Ridvan İbraimov, birkaç kez Zaporijjya bölgesinden Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi olarak seçildi. İbraimov 23 Haziran 2022 tarihinde Kıyiv’de, yakalandığı hastalığa yenik düşerek yaşamını yitirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.