SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar insan hakları savunucusu Tamila Taşeva, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği görevine atandı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar insan hakları savunucusu Tamila Taşeva, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği görevine atandı

Kırım Tatar insan hakları savunucusu, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı Tamila Taşeva, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği görevine atandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, son iki senedir Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı görevini yürüten Tamila Taşeva’nın Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği görevine atanmasını öngören kararı imzaladı. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı görevine ise Denıs Çistikov atandı.

Söz konusu görev değişikliğinin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal saldırısından önce planlandığı belirtildi.

KORINEVIÇ: TAMİLA TAŞEVA, TEMSİLCİLİĞİ İLERLETECEKTİR

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi görev süresi sona eren Anton Korınevıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zelenskıy’ın Tamila Taşeva’yı Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi görevine atama kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Tamila, harika bir profesyonel, tüm profesyonel hayatı boyunca Kırım konusunda çalışıyor, yaklaşık iki buçuk yıldır Temsilcilikte görev yaptı ve kurumun tüm çalışma alanlarını çok iyi biliyor. O, Temsilciliği ve Kırım’ın işgalden kurtarılması konusunu kararlılıkla ilerletecektir. Temsilcilik şimdi olduğu gibi çalışacak, cumhurbaşkanının görev ve talimatlarını ve kendi Stratejisini yerine getirecektir. Tamila ve Temsilcilik adına çok mutluyum ve bu karar için cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.