SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar halk türkülerinin yeniden yorumlandığı Gider İsen albümü çıktı

Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer ve Ukraynalı müzik grubu Shopping Hour, Kırım Tatar halk türkülerinin yeniden yorumlandığı bir albüm çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar halk türkülerinin yeniden yorumlandığı Gider İsen albümü çıktı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu solisti, Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer ve Ukraynalı müzik grubu Shopping Hour, Kırım Tatar halk türkülerini yeniden yorumlayarak “Gider İsen” adlı yeni albümü dinleyicilerin beğenisine sundu. Albüm, dün tüm çevrim içi müzik platformlarında yayımlandı.

Konu ile ilgili dün sosyal medya üzerinden açıklama yapan Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer, “10 yıl önce Tanya Şa (Shopping Hour Grubunun kurucusu) ile birlikte Kırım Tatar şarkısının ilk ‘coverını’ yaptık. Daha sonraki yıllarda farklı şarkılar üzerinde çalıştık. Bir gün Tanya Şa tüm şarkıları bir albümde toplama teklifi yaptı. Bugün albümümüzü tüm müzik platformlarında yayımlıyoruz” dedi.

"Gider İsen" albümüne,  http://sl.onerpm.com/gider_isen linkine tıklayarak ulaşılabilir.

KIRIM TATAR MARŞI BOYSUNMAĞAN

Albümde, Ukrayna ordusunda görev yapan Kırım Tatar askerlerine ithaf edilen Boysunmağan (Boyun eğmeyen) isimli Kırım Tatar marşı da yerini aldı. Sözleri anonim yazara ait marşın müziğini İsmail Kurtumer ile Tanya Şa besteledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.