SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar futbolcu Muhammed Kratov, Türkiye yolunda

Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda futbol kulübü genç Kırım Tatar futbolcu Muhammed Kratov'u kadrosuna katmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar futbolcu Muhammed Kratov, Türkiye yolunda

Başta Türkiye olmak üzere Avrupa'nın birçok takımı, Kırım Tatar futbolcu Muhammed Kratov'u trasfer etmek için görüşmelerde bulunuyor.

Transfer görüşmelerine ilişkin olarak Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan 20 yaşındaki genç yıldız, detay vermekten kaçınırken görüşmelerin “ileri bir aşamada” olduğunu açıkladı.

Kendisini kadrosuna katmak isteyen ekipleri şimdilik açıklamayan Kratov, “Bunların tanınmış kulüpler olduğunu söyleyebilirim. Olumlu bir sonuç almayı umuyorum.” dedi.

Aslen Kırım'ın Sudak kasabasından olan ve çocukluk yaşlarından itibaren futbola ilgi duyan Kırım Tatarı, futbola Kiev'deki Dinamo Akademisi'nde başladı.

Ukrayna Gençler Futbol Ligi'ndeki çeşitli kulüplerin formasını terleten Muhammed Kratov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırıları sonrasında Ukrayna'dan ayrıldı.

Uzun zaman yurt dışında kulüp arayan genç yıldız, kısa bir süre Fransa Lig 1 ekiplerinden Monaco ile idmanlara çıktı. Daha sonra Ukrayna'ya dönen ve Lokomotiv Kyiv'de oynamaya karar veren Kratov, “Bütün sezonu onlarla birlikte geçirdim. Lokomotiv'e ve özellikle de kulübün başkanı Oleksandr Aleksandroviç Yegorov'a bana olan inançları için minnettarım.” açıklamasında bulundu.

Defansif orta saha pozisyonunda oynayan ve gerektiğinde stoper olarak da görev alabilen Kratov, çok yönlü bir futbolcu olarak biliniyor.

Öte yandan Kırım Tatar futbolcu Muhammed Kratov, transfer anlaşması sağlanır sağlanmaz QHA'ya açıklamada bulunacağının sözünü verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.