SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı: Uluslararası Adalet Divanına bir başvuru daha hazırlıyoruz

Kırım Savcılığı: Uluslararası Adalet Divanına bir başvuru daha hazırlıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2020 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı: Uluslararası Adalet Divanına bir başvuru daha hazırlıyoruz

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Rusya’nın Kırım’da ele geçirdiği Ukrayna’ya ait mülkleri hakkında Uluslararası Adalet Divanına bir başvuru daha yapmaya hazırladıklarını bildirdi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı İgor Ponoçovnıy konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kırım’daki mülk ile ilgili olarak şu an elimizde bir dava var. Çernomorneftegaz şirketinin mülkü dahil olmak üzere işgalci devletin, Kırım'da el koyduğu tüm mülkler hakkında bilgileri topladığımız bir dizi dava var.” diye kaydetti.

KIRIM SAVCILIĞINDAN ULUSLARARASI ADALET DİVANINA BAŞVURU

İnsan hakları örgütleriyle birlikte bu konuda Uluslararası Adalet Divanına başvurmayı planladıklarını belirten Savcı, "Başvurumuzda hem kamu, hem özel mülklere el koyma konusuna yer verilecek. Belgede işgalci yönetimin, Ukrayna vatandaşlarına ait arsalara el koyması konusu ayrı olarak ele alınacak. Umarım aynı başvuruda ayrıca Çernomorneftegaz’ın mülk konusu da ele alabiliriz." dedi.

Daha önce, Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığının, Ukrayna Helsinki İnsan Hakları Grubu ile birlikte Uluslararası Adalet Mahkemesi Savcılığına bir başvuru yaparak; Rus işgali altındaki Kırım’da bağımsız medya kuruluşlarına ve gazetecilere karşı yapılan baskıları bildirmeye hazırlandığı bildirilmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.