SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, bir sözde Kırım Halk Milisi üyesi hakkında arama emri çıkarttı

Kırım Savcılığı, bir sözde Kırım Halk Milisi üyesi hakkında arama emri çıkarttı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, bir sözde Kırım Halk Milisi üyesi hakkında arama emri çıkarttı

Ukrayna, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinde aktif rol oynayan ve daha sonra güya devlet kuruluşu statüsü verilen sözde Kırım Halk Milisi üyelerini tespit etmeye devam ediyor. Bu şahısların hukuk yoluyla cezalandırılması için çalışma yürüten Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, kimliği tespit edilen bir şahsa daha suçlama yöneltti.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) Kenti Savcılığı, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından işgalinde aktif rol oynayan sözde Kırım Halk Milisinin bir üyesinin daha kimliğinin tespit edildiğini duyurdu. Savcılıktan dün yapılan açıklamada, ismi açıklanmayan şahsın, Şubat-Mart 2014’te Arman Pazarı (Armyansk) kenti girişinde yasa dışı olarak oluşturulan sözde kontrol noktasında görev yaptığı belirtildi. Şahsın yasa dışı olarak vatandaşların belgelerini kontrol ettiği, arabaları aradığı ve Ukrayna yanlısı kişileri alıkoyduğu ifade edildi.

Savcılık, adı geçen şahsa Ukrayna Ceza Kanununun 260. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silahlı grubun üyesi olma suçlamasının yönetildiğini ve hakkında arama emrinin çıkarıldığını bildirdi.

YARIMADANIN İŞGALİNDE ROL OYNAYAN SÖZDE KIRIM HALK MİLİSİ

2014 yılında kurulan yasa dışı silahlı grup "Kırım halk milisi" üyeleri tarafından birçok saldırı ve benzer faaliyetler düzenlenmişti. Kırım milisleri Ukrayna yanlısı aktivistleri kaçırıyor ve onlara işkence uyguluyordu. Kaçırılan bazı aktivistler halen kayıp.

Ayrıca Kırım milisleri yerli ve yabancı muhabirlere saldırarak, para ve diğer değerli eşyaları çalıyordu. Kırım milislerinin saldırılarına uğrayan bazı basın mensupları yaralanmış, birkaçı esir alınmış, ama daha sonra serbest bırakılmıştı. Kırım milislerinin Ukrayna askeri birliklerine düzenlediği silahlı saldırıların birçok videosu da internette yayımlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.