SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, 22 Kırım Tatarının alıkonulması ile ilgili soruşturma başlattı

Kırım Savcılığı, 22 Kırım Tatarının alıkonulması ile ilgili soruşturma başlattı

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, 22 Kırım Tatarının alıkonulması ile ilgili soruşturma başlattı

Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Savcılığı, Rus işgalindeki Kırım’da, dün 22 Kırım Tatarının işgalci güçler tarafından yasa dışı olarak alıkonulması ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın, Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Başmüdürlüğü tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Savcılığı, Kırım’da dün Sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binası önünde Kırım Tatar aktivistlerinin alıkonulması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcılıktan bugün yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın Ukrayna Ceza Kanununun 146. maddesinin 2. fıkrası uyarınca (yasa dışı alıkoyma) açıldığını belirtilerek şu ifadeleri kullanıldı:

Kırım’ın işgalinin 8. yılında, işgalci güçler tarafından gerçekleşen bu tür alıkonulmalar artık sistematik hale geldi ve yarımada sakinlerini sindirmek için bir araç olarak kullanılıyorlar.”

Bilindiği gibi, Rus işgali altındaki Kırım’da, dün siyasi tutsaklar Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’a destek vermek amacıyla sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binasına gelen 21 Kırım Tatarı alıkonuldu. Daha sonra sözde polis, alıkonulan aktivistlere hukuki destek vermek üzere polis karakoluna gelen Kırım Tatar avukat Edem Semedlâyev’i de alıkoydu. Alıkonulan Kırım Tatarları arasında Kırım Dayanışması Koordinatörü Dilaver Memetov ve gazeteciler; Zidan Acikelamov, Ruslan Paralamov, Dilaver İbragimov’un da yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.