SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Milli Varlık Vakfı, Ukrayna ordusunda görev yapan Müslümanlara kurban eti dağıttı

Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile Kırım Milli Varlık Vakfı, Ukrayna ordusunda görev yapan Müslümanlara ve ailelerine kurban eti dağıttı. 

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Milli Varlık Vakfı, Ukrayna ordusunda görev yapan Müslümanlara kurban eti dağıttı

Kırım Müslümanları Dini İdaresi ve Kırım Milli Varlık Vakfı, bayram dolayısıyla kesilen kurban etlerini Ukrayna ordusunda görev yapan Müslümanlara ve ailelerine dağıttı. 

KIRIM MİLLİ VARLIK VAKFI, UKRAYNA ORDUSUNDA GÖREV YAPAN MÜSLÜMANLARA KURBAN ETİ DAĞITTI

Kırım Milli Varlık Vakfı tarafından 29 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklamada, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile işbirliğinde kurban etlerinin Ukrayna ordusunda görev yapan Müslümanlara ve onların ailelerine ulaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, kurban etlerinin Karadağ tugayına, Mıkolayiv bölgesinde görev yapan birliklere ve cephedeki Müslüman askerlere dağıtıldığı aktarıldı. 

Bununla birlikte etlerin bir kısmının Müslüman askerlere gönderilecek helal et konservelerinin üretimi için kullanıldığını ifade edildi. Açıklamada, "Bugün Ukrayna'daki pek çok Müslüman, Silahlı Kuvvetler saflarında ve farklı dinlere mensup askerlerle yan yana, yürekten bir inançla ülkemizi düşmandan koruyorlar. Dualarımızın kabul edileceğine ve askerlerimizin iyiliğe olan bağlılığının ödüllendirileceğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.