SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın işgalci yönetimi, Belarus’la doğrudan ulaşım çabalarından vazgeçmiyor

Kırım'ın işgalci yönetimi, Belarus’la doğrudan ulaşım çabalarından vazgeçmiyor

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın işgalci yönetimi, Belarus’la doğrudan ulaşım çabalarından vazgeçmiyor

İşgal altındaki Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, işgalci yönetimin Belarus ile Kırım arasında doğrudan ulaşım bağlantısı açmayı planladıklarını bildirdi.

Kırım’ın sözde Bakanlar Kurulunun 6 Ekim 2020 tarihinde düzenlediği toplantıda konuşan sözde Başkan Konstantinov, işgalci kurumlara Belarus ile işgal altındaki Kırım arasında doğrudan ulaşım bağlantısını açma konusunda Belarus yetkilileri için teklif hazırlama talimatı verdi.

İŞGALCİLERİN BELARUS İLE İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM ARASI DOĞRUDAN BAĞLANTI AMACI

Toplantıda konuşan Konstantinov, "İlk önce Minsk ile Akmescit arasında doğrudan hem hava, hem de demir yolu ulaşımı bağlantısını kurmakla ilgileniyoruz. Bunun dışında Belarus’un diğer bölgelerine de işbirliği talebiyle başvuracağız. Bu dış politikamızın önemli bir parçası." dedi.

Daha önce Belarus yönetimi, yüksek maliyet nedeniyle işgal edilen Kırım’a doğrudan hava ve demir yolu seferleri başlatmayı düşünmediğini açıklamıştı. 

RUSYA, YASA DIŞI İNŞA EDİLEN KERÇ KÖPRÜSÜNÜN DEMİR YOLU BÖLÜMÜNÜ FAALİYETE GEÇİRDİ

Bilindiği üzere, işgalci Rusya, 23 Aralık 2019’da düzenlediği törenle Kerç Boğazı’nda yasa dışı olarak inşa edilen Kerç köprüsünün demir yolu bölümünü faaliyete geçirdi.

KIRIM’IN HAVA SAHASI KAPATILDI

Bilindiği gibi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 27.03.2014 tarihli 68/ 262 numaralı Ukrayna toprak bütünlüğüne ilişkin kararına göre; Kırım’ın hava sahası, yarımadanın Rusya tarafından işgaline bağlı olarak kapatıldı.

Ancak, işgalin başladığı 2014 yılından beri, özellikle Rus hava yolu şirketleri, Kırım’da faaliyet gösteren Akmescit’teki havaalanına uçuşlar gerçekleştirerek, geçici olarak işgal altındaki bölgede Ukrayna’nın hava sahasını ve devlet sınırını ihlal ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.