SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki zatürre vakaları şok edici oranda arttı

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hızla yayılmaya devam ederken, işgalci yönetim, son 24 saat içinde yarımadada 418 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2020 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2020 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki zatürre vakaları şok edici oranda arttı

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hızla yayılmaya devam ederken, işgalci yönetim, son 24 saat içinde yarımadada 418 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Kırım’ın işgalci yönetiminden bugün yapılan açıklamaya göre, yarımadada son bir günde 87’si Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplam 418 yeni koronavirüs vakası tespit edildi ve 14 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

TOPLAM VAKA SAYISI 32 BİNE YAKLAŞTI

İşgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 31 bin 532 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 734 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

KIRIM’DA TOPLUM KÖKENLİ ZATÜRRE VAKALARININ SAYISI ÖNCEKİ SENEYLE KIYASLA YÜZDE 368 ARTTI

Öte yandan, Yarımada’da yasa dışı faaliyet gösteren Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Natalya Penkovskaya, işgalci yönetimin bugün düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, Kırım’da bu sene kaydedilen toplum kökenli zatürre vaka sayısının 2019 seneyle kıyasla yüzde 368 arttığını bildirdi.

Penkovskaya, “En yüksek risk bölgesinde bulunan üç bölgemiz var; Yalta’da toplum kökenli zatürre vaka sayısı 2019 yılı ile kıyasla 8 kat arttı. İkinci sırada Akmescit ve Sak bölgesi, buradaki toplum kökenli zatürre vaka sayısı 2019 ile kıyasla yüzde 500 arttı. Üçüncü sırada Curçi (Pervomaysk) ve Kefe (Yevpatoriya) bölgelerinde vaka sayısı önceki seneyle kıyasla yüzde 400 arttı.” diye kaydetti.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil toplum aktivistleri, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüse yakalanan kişilerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığını duyurdu. Aktivistler ayrıca işgalcilerin Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin gerçek sayısını gizlediğine dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.