SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım'daki çevre durumu kötüleşmeye devam edecek"

Ukrayna Çevre Koruma ile Tabii Kaynaklar Bakanı Roman Abramovskiy, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki çevre durumunun kötüleşmeye devam edeceğini ve bunun bir felakete dönüşebileceğini ifade etti. Abramovskiy, Kırım'da yaşanan sorunların kaydedildiğini bunların Normandiya Zirvesi'nde aktarılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım'daki çevre durumu kötüleşmeye devam edecek"

Ukrayna Çevre Koruma ile Tabii Kaynaklar Bakanı Roman Abramovskiy, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki çevre durumunun kötüleşmeye devam edeceğini ve bunun bir felakete dönüşebileceğini ifade etti. Abramovskiy, Kırım'da yaşanan sorunların kaydedildiğini bunların Normandiya Zirvesi'nde aktarılacağını belirtti.

Ukrayna Çevre Koruma ile Tabii Kaynaklar Bakanı Roman Abramovskiy, işgal altındaki Kırım’ın çevre durumunun kötüleşmeye devam ettiğini kaydetti. Apostrof haber ajansın tarafından bugün yayımlanan röportajda, Bakan Abramovskiy, işgal edilen yarımadada işlenen çevre ihlallerinin kayda geçirildiğini belirtti.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAHA DA KÖTÜLEŞECEK"

Çevre durumu da dahil olmak üzere işgal altındaki yarımadada meydana gelen her şeyden Rusya’nın sorumlu olduğunu vurgulayan Abramovskiy, “Kırım’da olan biteni takip ediyoruz. Örneğin, geçen sene içinde yarımadadaki su kaynaklarının yüzölçümü yüzde 10 azaldı. Bir kartopu gibi büyüyen Kırım’daki iklim değişikliği, bundan sonra daha da kötüleşecek ve yayılacaklar. Bu yüzden orada ekolojik felaket yaşanabilir ve Kırımskiy Titan fabrikasında yaşanan insan yapımı felakete benzer olaylar meydana gelebilir.” diye anlattı.

"KIRIM'DAKİ SORUNLARI NORMANDİYE ZİRVESİNDE AKTARACAĞIZ"

İşgal altındaki Kırım’da meydana gelen çevre ihlallerinin, çalışma grubunun toplantılarında ele alındığını belirten Bakan, “Var olan sorunları belirliyor ve onlara odaklanıyoruz. Daha sonra tüm bu bilgiler, Normandiya Zirvesi görüşmelerinde veya diğer platformlarda kullanılacak.” diye kaydetti.

GRUP SORUMLULARI TESPİT EDEREK CEZALANDIRACAK

Daha önce Ukrayna’da, işgal altındaki Kırım Yarımadası’nın çevresine verilen zararı belirlemeden sorumlu grubun çalışmalara başladığı bildirilmişti. Grup, işgal edilen yarımadada işlenen çevre ihlallerine hızlı bir şekilde karşı koymak, sorumluları tespit etmek ve cezalandırmak için oluşturuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.