SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazak ressam, Tokayev'in açıklamaları için Ukrayna Büyükelçiliğine gelip özür diledi

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazak ressam, Tokayev'in açıklamaları için Ukrayna Büyükelçiliğine gelip özür diledi

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Ashat Ahmedyarov adlı bir ressam, elinde eşek kafalı bir poster ile Ukrayna Büyükelçiliğine gelerek, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in skandal sözleri nedeniyle Ukrayna halkından özür dilediğini belirtti.

Ashat Ahmedyarov, Ukrayna Büyükelçiliğinin önüne gelir gelmez elindeki posteri duvara asamadan polisler tarafından gözaltına alındı ve elindeki poster yırtıldı. Daha sonra büyükelçilik yetkilileri, toplanan grubun girişi meşgul etmemesini istedi.

POSTERİ ÇUBAROV'UN SÖZLERİNDEN ESİNLENDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Polis tarafından tutuklanmayan Ahmedyarov'a, posteri iade edilmedi. Emniyet güçleri konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, Ahmedyarov'un elindeki eşek kafalı posterin ise Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov'un, "Dedelerimiz söylerdi: Eşekten at olmaz..." şeklindeki ifadesinden ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Ahmedyarov'un gözaltına alındığı görüntülerde, Tokayev'in Kırım hakkındaki ifadelerini eleştiriyor ve Ukrayna halkından özür dilediğini belirtiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.