SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalden sonra Kırım'dan çıkan birliğe Camala'dan destek

Kırım Tatar şarkıcı Camala, Rus işgalciler Kırım’ı kontrol altına almadan önce Sak bölgesinde konuşlandırılan birlik için başlatılan bağış kampanyasına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalden sonra Kırım'dan çıkan birliğe Camala'dan destek

2016 Eurovision birincisi, Kırım Tatar şarkıcı Camala, Ukrayna ordusuna bağlı İgor Bedzay 10. Deniz Havacılığı Tugayı’na destek olmak için piyanosunu açık artırmaya çıkardı. Rusya, Kırım’ı işgal etmeden önce 10. Deniz Havacılığı Tugayı, Sak bölgesinde konuşlandırılıyordu.

Ukrayna ordusuna destek veren Hayatta Kal (Povernıs Jıvım) Vakfı, Ukrayna Cumhurbaşkanlığının Kırım Temsilciliği ve Ukrainska Pravda gazetesinin, 10. Deniz Havacılığı Tugayı için başlattığı kampanyaya destek vermek için Camala piyanosunu açık artırmaya çıkardığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Camala, “Neredeyse tüm şarkılarımı bu enstrümanda besteledim. Müziğim onun sayesinde doğdu. Krıla (Kanatlar), Podıh (nefes) ve daha çok şarkı ilk kez bu piyanoda seslendirildi… Belki de aranızda onu kendisi için değil, örneğin bir müzik okulu için satın alabilecek olanlar vardır. Piyanomun çocuklara neşe getirmesini gerçekten istiyorum. Müzik anlam yaratır ve sahip olduğumuz birçok duyguyu serbest bırakır.” ifadelerini kullandı.

AÇIK ARTIRMA 3 ŞUBAT'A KADAR DEVAM EDECEK

Piyanonun başlangıç fiyatının 400 bin grivna (205 bin TL) olduğunu belirten Camala, açık artırmanın 3 Şubat’a kadar devam edeceğini aktardı.

İsteyen herkes açık artırmaya bu bağlantıya tıklayarak katılabilir. (https://bit.ly/3HEgr1c)

Ayrıca isteyen herkes aşağıdaki linke tıklayarak 10. Deniz Havacılığı Tugayı için bağışta bulunabilir:

https://savelife.in.ua/.../10-milyoniv-dlya-paniv-iz-krymu/

BİRLİK İŞGALDEN ÖNCE KIRIM’DA KONUŞLANDIRILIYORDU

10. Deniz Havacılığı Tugayı, Mart 2014’e kadar Sak bölgesindeki Novofedorivka Hava Üssünde konuşlandırılıyordu. Mart 2014’te tugay benzersiz operasyon gerçekleştirdi. Uçuş eğitim tugayının komutan yardımcısı Albay Igor Bedzay'ın emriyle birlik o sırada artık Rus işgali altında bulunan Kırım’dan havacılık ekipmanını Mıkolayiv bölgesindeki Kulbakine havalimanına tahliye etti.

Albay Igor Bedzay, 7 Mayıs 2022 tarihinde görevini yerine getirirken Rus saldırılarında hayatını kaybetti. Daha sonra Igor Bedzay anısına 10. Deniz Havacılığı Tugayı’na onun adı verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.