SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden KTMM Başkanı Çubarov'a sözde suçlama!

İşgalcilerden KTMM Başkanı Çubarov'a sözde suçlama!

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden KTMM Başkanı Çubarov'a sözde suçlama!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde Soruşturma Komitesi, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov’a "suçlama" yöneltti.

İşgalci yönetimin kontrolündeki sözde Soruşturma Komitesi tarafından yayınlanan açıklamada, "Çubarov, Rusya'nın toprak bütünlüğünü bozmayı amaçlayan toplu eylemleri organize etmek ve kamuya açık olarak bu eylemleri gerçekleştirme çağrıları yapmakla suçlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Sözde Soruşturma Komitesi, Refat Çubarov’un 25 Şubat 2014 tarihinde yardımcısı olan Ahtem Çiygöz’e, Kırım Parlamentosu binası önünde "toplu kargaşayı organize etme talimatı" verdiğini ileri sürdü.

İŞGALCİLERDEN KTMM BAŞKANI ÇUBAROV'A SKANDAL SUÇLAMALAR!

Buna ek olarak sözde Soruşturma Komitesine göre, KTMM Başkanı Çubarov, 2015 yılında bir Ukrayna kanalında yaptığı konuşmada güya "Rusya'nın çıkarlarına karşı, aşırılık yanlısı faaliyetler çağrısında bulundu" ve "Kırım’ın Ukrayna’ya bağlanmasını" istedi. Ayrıca işgalciler, Çubarov’un 2015 yılının sonbaharında Herson bölgesinde yaptığı konuşmada güya "Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlere davet ettiğini" iddia etti.

Bu çerçevede işgalciler, KTMM Başkanı Refat Çubarov’a; Rusya Ceza Kanunu'nun 212. maddesinin 1. fıkrası (şiddet içeren toplu kargaşa organize etmek), 280. maddesinin 1. fıkrası (Rusya’nın toprak bütünlüğünü ihlal etmeye amaçlayan eylemlere çağrı) ve 280.1. maddesinin 2. fıkrası (Rusya Federasyonu’nun toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerde bulunma çağrıları) çerçevesinde sözde suçlama yöneltti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.