SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör saldırılarına karşı: Dünya Göçebe Oyunları’nda İHA yasağı

Alanda uçurulan insansız hava araçlarının uyarı yapmadan düşürüleceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Terör saldırılarına karşı: Dünya Göçebe Oyunları’nda İHA yasağı

Kırgızistan’da 2-8 Eylül tarihlerinde yapılacak Üçüncü Dünya Göçebe Oyunları sırasında insansız hava araçlarının kullanılması yasaklandı.



3. Dünya Göçebe Oyunları resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2-8 Eylül tarihleri arasında Issık-Göl bölgesinde 3. Dünya Göçebe Oyunları sırasında insansız hava araçlarının (drone, copter, uçak modelleri ve diğerleri) uçuşları yasaklanacak.



Yasağın, Dünya Göçebe Oyunları gibi büyük çaplı bir etkinlikte katılımcı ve konukların güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanacağının belirtildiği açıklamada, “İnsansız hava araçları 2-8 Eylül tarihleri arasında Hipodrom ve Kırçın kanyonunda kullanılamaz. Drone veya diğer hava araçlarının uçurulması durumunda, onlar uyarı yapılmadan düşürülecektir. Tüm medyanın bu bilgileri dikkate almasını rica ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.



Kırçın kanyonu ve Hipodrom üzerindeki hava sahasında sadece Dünya Göçebe Oyunları Sekreterliğinin insansız hava araçlarını kullanabileceği belirtildi.



172869



SUİKASTÇI DRONE TEHLİKESİ



Bilindiği gibi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bu ayın başlarında iki suikastçı insansız hava aracının (drone) kullanıldığı, bunlara patlayıcı yüklenerek saldırı amacıyla kullanıldıkları açıklanmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.