SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, yol inşaatı için Kırım'da binlerce nadir türde ağacı kesecek

İşgalciler, yol inşaatı için Kırım'da binlerce nadir türde ağacı kesecek

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2021 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2021 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, yol inşaatı için Kırım'da binlerce nadir türde ağacı kesecek

Rusya Federasyonu, işgal altında tuttuğu Kırım’daki uygulamalarıyla çevresel sorunlara kapı aralıyor. İşgalci Moskova yönetimi, yarımadadaki askeri varlığını artırmak amacıyla yasa dışı bir şekilde inşa ettiği Tavrida karayolunun 8. aşamasının inşaatı için yaklaşık 8 bin nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ağacın kesileceğini bildirdi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, yarımadadaki Rus askeri varlığını artırmak amacıyla başlattığı Tavrida karayolu projesinin inşasına devam ediyor. Tavrida karayolu yüzünden sayısız ağaç kesildi, birçok özel konut, ticari yapı yerle bir edildi ve yüz binden fazla tarihi eser yok edildi.

KIRIM'DA BİNLERCE NADİR AĞAÇ KESİLECEK

İşgalciler, bu kez de Kırım'da binlerce ağacı keseceğini duyurdu. Tavrida karayolunun 8. aşamasının inşaatı için Akyar (Sivastopol) ile Yalta arasında 7 bin 760 nadir türde ağacın kesileceği öğrenildi. Tedarik alanında birleşik bilgi sisteminin resmi internet sitesinde paylaşılan belgeye göre 5 bin 11 Karaçam, 2 bin 633 Kızılçam ve 116 ardıç ağacı kesilecek ve 962 nesli tükenme tehlikesi altında olan ağaç karayolunun inşa edileceği bölgeden sökülecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.