SON DAKİKA
Hava Durumu

“İşgalciler, Ukrayna’dan Kırım’a gelen bilgi akışını engelliyor”

“İşgalciler Ukrayna’dan Kırım’a gelen bilgi akışını engelliyor”

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“İşgalciler, Ukrayna’dan Kırım’a gelen bilgi akışını engelliyor”

Rusya, işgal altındaki Kırım’a yayın yapan Ukrayna televizyon ve radyo yayınlarını kısıtlayarak ve Ukrayna haber siteleri ile sosyal ağları engelleyerek yarımadada abluka oluşturuyor. İşgal altındaki Kırım'da Kırım Haber Ajansı ve birçok Kırım Tatar medya kuruluşu yasaklı bulunuyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Igor Yaremenko, işgalci yönetimin Kırım’ı Ukrayna’dan uzaklaştırmak için her şeyi yaptığını vurguladı.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de dün "Ulusal İstikrar: Kırım’ın İşgali Ukrayna'yı Nasıl Etkiliyor?" isimli panel düzenlendi. Çevrim içi düzenlenen etkinlikte konuşan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Igor Yaremenko, Rus yönetiminin Kırım’a yayın yapan Ukrayna televizyon ve radyo yayınlarını engelleyerek, internet sitelerine erişimi kısıtlayarak Kırımlıları Ukrayna’dan uzaklaştırmayı amaçladığını kaydetti.

"İŞGALCİ RUSYA, KIRIM'A BİLGİ AKIŞINI KESMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

İşgal altındaki Kırım'a bilgi akışının engellendiğini belirten Yaremenko, "İşgalci yönetim, Kırım ile Ukrayna arasındaki bilgi akışını kesmek için elinden geleni yapıyor. Televizyon ve radyo kanallarının, Kırım’a yayınını durdurmayı ve internet ile sosyal medyayı kısıtlamaya çalışıyorlar. Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Televizyon ve radyo kanallarına destek sağlamaya çalışıyoruz. Kısa süre önce Bakanlar Kurulunun kabul ettiği kararla, bakanlığımıza televizyon ve radyo kanallarına finansal destek sağlama yetkisi verildi." dedi.

İlgili haber: Kırım Tatar radyosu Meydan, Kırım’a yayınlarını durdurdu

“KIRIM'DAKİ İNSAN HAKLARI DURUMUNU TAKİP EDİYORUZ”

Yaremenko, Bakanlığın işgal edilen Kırım’ın idari sınırındaki kontrol noktalarının düzenlenmesi ve birleştirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Bakan Yardımcısı, Bakanlığın işgal altında bulunan yarımadadaki insan hakları durumunun da yakından takip ettiğini belirterek, "Kayda geçirdiğimiz bilgileri 2014 yılından beri Ukrayna’da faaliyet gösteren AGİT Gözlem Misyonuna iletiyoruz. Ayrıca Kırım’da insan haklarını ihlal edenlere karşı yaptırım uygulanmasını teklif ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

KIRIM TATAR MEDYA KURULUŞLARI, İŞGALCİ RUSYA TARAFINDAN ENGELLENİYOR!

Bilindiği gibi, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından birçok medya kuruluşu yarımadadaki faaliyetini durdurdu. ATR ve Lâle televizyon kanalları, Meydan ve Lider radyoları, Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’ne (Roskomnadzor) birçok kez başvuruda bulunmalarına rağmen Rusya lisansı verilmemesi nedeniyle 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren yayınlarını durdurmak zorunda kaldı. Roskomnadzor’un lisansını alamayan Kırım Haber Ajansı (QHA) da Kıyiv’e taşınmak zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.