SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanının davasını incelemeye başladı

İşgalciler, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanının davasını incelemeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanının davasını incelemeye başladı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde Sudak Şehir Mahkemesinde, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un sözde davası incelenmeye başladı.

Bilindiği üzere, 27 Eylül 2019 tarihinde Sudak şehrinde yaşayan Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un evinde ve sahip olduğu işletmesinde arama yapılmıştı. Arama sırasında 1833-1933 yılları arasında yapılmış dört süngü bıçak dahil olmak üzere birkaç antika silaha el konulmuştu. İlver Ametov, 20 yıldan uzun süredir antik silahların koleksiyonculuğu yapıyor. Şimdi ise işgalciler onu güya "yasa dışı silah satın almakla ve depolamakla" suçluyor.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatının yaptığı açıklamaya göre, sözde Sudak Şehir Mahkemesinin bugün İlver Ametov’un “davasını” incelemeye başlaması gerekiyordu. Ancak savunma avukatı, sözde mahkemeden duruşma ile ilgili bir bildirim gelmediği ve aynı gün başka bir davaya katılması gerektiği için duruşmaya katılamadı. Dolayısıyla, sözde mahkeme duruşmayı 27 Temmuz 2020 tarihine ertelendi.

İlgili haber: İŞGALCİLERDEN SUDAK KIRIM TATAR BÖLGE MECLİSİ BAŞKANINA 4. KEZ PARA CEZASI

SUDAK KIRIM TATAR BÖLGE MECLİSİ BAŞKANI İLVER AMETOV'A BASKILAR

Suçlu bulunması halinde İlver Ametov’a üç yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Daha önce işgalcilerin, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’u, “kesici silahları depolamakla” suçlamak istediği ancak planlarının başarısızlıkla sonuçlandığı bildirilmişti.

Ancak bundan sonra işgalciler İlver Ametov'u birkaç sefer alıkoymuştu. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, mayıs ayında yaptığı açıklamada  İlver Ametov’un 6 ay içinde 4 defa mahkemeye çıkarıldığını ve onun toplam 275 bin ruble para cezasına çarptırıldığını bildirmişti.

Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’a göre, işgalci yönetim sergilediği siyasi tutum ve yürüttüğü sivil faaliyetleri yüzünden kendisine karşı bu şekilde baskı uyguluyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.