SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, siyasi tutsak Enver Seytosmanov’un kardeşinin evinde arama düzenledi

İşgalciler, siyasi tutsak Enver Seytosmanov’un kardeşinin evinde arama düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, siyasi tutsak Enver Seytosmanov’un kardeşinin evinde arama düzenledi

Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. İşgalci güçlerin, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak için kurgulanan sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde 17 yıl hapse mahkum edilen Enver Seytosmanov’un kardeşinin evinde arama yaptığı bildirildi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın işgalci güçleri, dün Akmescit (Simferopol) bölgesindeki Trudovoye köyünde yaşayan Kırım Tatarı Ernest Seytosmanov’un evine baskın düzenledi. Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamada, işgalcilerin üçüncü kez Ernest Seytosmanov’un evinde arama düzenlediği belirtildi. 

Ermest Seytosmanov SEYTOSMANOV, AKYAR'DAKİ FSB OFİSİNE GÖTÜRÜLDÜ

Açıklamada, aramanın sabah saat 6.00 civarında başladığı ve yaklaşık bir saat sürdüğü aktarıldı. Baskının ayrıntılarını anlatan Ernest Seytosmanov, görevlilerden birinin kendisine boyun kilidi yaptığını, bundan dolayı fenalaşmaya başladığını ve görevlinin onu ancak soruşturma görevlisinin “Artık bembeyaz oldu. Bırakın onu.” emrinden sonra bıraktığını anlattı.

Aramadan sonra Seytosmanov, Akyar’daki (Sivastopol)i Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Ofisine götürüldü. Alıkonulan Kırım Tatarı 6 saat boyunca sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

SEYTOSMANOV KARDEŞLERİN EVİNE BASKIN

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akyar (Sivastopol) şehrine yakın Baydar (Orlinoye) köyünde, 10 Mayıs 2018 tarihinde işgalcilerin Kırım Tatarlarının evine baskın düzenlediği bildirilmişti. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskın sonrasında iki Kırım Tatarının alıkonulduğu aktarılmıştı. Daha sonra kaçırılan Kırım Tatarlarının Enver Seytosmanov ve Ernest Seytosmanov kardeşler olduğu öğrenildi.

Baskın sonrasında alıkonulan kardeşlerden Ernest Seytosmanov serbest bırakılırken, Enver Seytosmanov hakkında tutuklama kararı alınmıştı.

Rusya’daki Rostov-na-Donu şehrindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesi 5 Aralık 2019 tarihinde Enver Seytosmanov’u güya “Rusya’da terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütü organize etmekle” suçlu bularak 17 yıl hapis cezasına çarpıtırmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.