SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin’in Türkiye ziyareti İstanbul’da da protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2014 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin’in Türkiye ziyareti İstanbul’da da protesto edildi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul’da 1 Aralık’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye'ye gerçekleştirdği ziyareti protesto etmek amacıyla miting düzenledi.

“Putin Kırım’dan elini çek!” sloganı altında yapılan miting, İstanbul Galatasaray Lisesi önünde bugün, 1 Aralık’ta saat 14.00’da başladı. Miting katılımcıları, “Vatan. Millet. Meclis. Kırım” sloganları ile Rusya Federasyonu’nun İstanbul Başkonsolosluğu önüne yürüyüş yaptı.

Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde büyük Kırım Tatar bayrağı açılarak Saygı Duruşu yapıldı, İstiklal marşı ve Ant Etkenmen söylendi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten basın açıklaması yaptı.

21.yy da bir ülkenin diğer bir ülkenin topraklarının ilhakının kanunsuz ve kabul edilemez bir olgu olduğunu belirtilen basın açıklamasında, Putin’in gözü dönmüş politikalarının dünya istikrar ve barışını bozmakla kalmayıp dünya kamuoyuna karşı bir gövde gösterisi olduğu kaydedildi.

Son aylarda Kırım ve Ukrayna’da oluşan gelişmelerin sürgünün 70. yılında Kırım Türklerinin acılarını tazelemiş benzer bir fiillerin oluşabileceğine dair kaygılarını arttırdığının kaydedildiği Kırım Derneği'nin basın açıklamasında, "İşgal kalkmadığı müddetçe Putin’i yayılmacı ve işgalci hareketlerini destekleyici her türlü ticari ve siyasi girişimi lanetliyoruz ve protesto ediyoruz.

Kırım Türklerinin altı aylık bir bebekken sürgün edilen efsanevi liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar Kırım’a sokulmamaktadır. Kırım Türklerinin varlığı ve kurumları hiçe sayılmakta tehdit ve tecavüzlere uğramaktadır. Gençler ve çocuklar kaybolmakta. Kırım Türklerinin ileri gelenlerinin evlerine ve kurumlarına hukuksuz sadece yıldırmaya yönelik baskınlar düzenlenmektedir. Basına baskılar devam etmektedir.

Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları, Rusya’nın Kırım’ı işgali ve Kırım Tatar Türklerine yapılan baskıları Putin’in nezdinde bir kez daha protesto ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mitingden sonra Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten gazetecilerin sorularını cevapladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.