SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Rus aşısını Kırım'da yaşayanlar üzerinde test etmeye başladı

Kırım'ın işgalci yönetimi, Rus aşısını uygulamaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Rus aşısını Kırım'da yaşayanlar  üzerinde test etmeye başladı

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın sözde yönetimi, Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik-V (Gam-COVID-Vac) adlı aşıyı yarımadada yaşayanlara uygulamaya başladı. Kremlin yönetimi, ilk etapta Kırım’a 500 aşı gönderdi.

Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov 15 Aralık 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Sputnik-V aşısının yarımadada uygulanmaya başladığını duyurdu. Sözde başkan aşının ilk başta koronavirüs hastaları ile çalışan ve risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarına uygulanacağını belirtti.

Bilindiği gibi Kremlin yönetimi, işgal altındaki Kırım’a 500 doz aşı gönderdi. Aksyonov daha sonra yarımadaya bin doz Sputnik-V aşısının daha getirileceğini duyurdu.

RUSYA’DA GELİŞTİREN KORONAVİRÜS AŞISI

Rusya’da Sputnik V aşısı ve Vector Enstitüsü’nün aşısı olmak üzere koronavirüsüne karşı iki aşı geliştirildi. Her ikisinin de deney aşamaları tamamlanmadığından birçok uzman ve bilim dünyasından araştırmacılar, Rusya’nın aşı programını başlatma kararına tepkili.

21 gün arayla iki doz yapılan aşıyı olanlara 42 gün boyunca halka açık alanlardan uzak durmaları ve alkol ile ilaç alımını bir süre kesmeleri tavsiye ediliyor. Öte yandan, Sputnik V aşısı uygulanan hastaların yeniden koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı.

RUSYA BİR KERE DAHA ULUSLARARASI HUKUK NORMLARINI İHLAL EDİYOR

İnsan hakları savunucuları, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre henüz tescil edilmemiş bir aşıyı işgal altındaki topraklarda yaşayan nüfusa uygulayarak Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.