SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'tan, Türkiye ve İran'a sınır kapılarını kapatın talebi

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İran yetkililerine resmi bir yazı göndererek IKBY ile sınır kapılarını kapatmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak'tan, Türkiye ve İran'a sınır kapılarını kapatın talebi

Irak Dışişleri Bakanlığının, Türkiye ve İran'dan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile sınır kapılarını kapatmasını talep ettiği bildirildi. Bakanlık Sözcüsü Ahmed Mahcub bugün, 7 Ekim’de medyaya yansıyan yazılı açıklamasında, Irak Dışişleri Bakanlığının, Türkiye ve İran'ın Bağdat Büyükelçiliklerine, IKBY ile sınır kapılarının kapatılması ve petrol ihracatı ile satışı başta olmak üzere ticari işlemlerin sınırlandırılması talebini içeren resmi bir yazı gönderdiğini kaydetti.

Irak hükümetinin, kanunlar çerçevesinde atılan adımların uygulanması için Türkiye ve İran ile çalıştığına işaret edilen açıklamada, taraflar arasındaki çalışmada "iyi komşuluk ilişkileri, Irak'ın egemenliğine saygı, ikili iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak tehlikelerle mücadele" gibi prensiplerin esas alınması gerektiği vurgulandı.

25 Eylül’de IKBY tarafından gerçekleştirilen sözde bağımsızlık referandumunun iptal edilmesi için Irak merkezi yönetimi, Erbil hükümetine bazı yaptırımlar uyguluyor. Yaptırımların başında petrol ticareti gelirken, bölgede tansiyon artmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.