SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'da ele geçirilen Ukrayna donanmasına ait gemilerle ne yapacak?

Rus propaganda basını, ele geçirilen gemilerin Rus Karadeniz Filosuna teslim edilmeyeceğini, kullanılmaz hale getirileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'da ele geçirilen Ukrayna donanmasına ait gemilerle ne yapacak?

Rus propaganda basını, 21 Ocak 2024 tarihinde işgal altındaki Kırım’da yasa dışı bir şekilde ele geçirilen Ukrayna donanmasına ait gemilerin ne yapılacağı konusunda açıklama yaptı. Rus propaganda basını, ele geçirilen gemilerin Rus Karadeniz Filosuna teslim edilmeyeceğini, kullanılmaz hale getirileceğini bildirdi.

YAKLAŞIK 20 GEMİ İŞGALCİLER TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞTİ

İşgalciler, Kırım’ın işgal edilmesinden sonra büyük çıkarma gemisi Konstantin Olşanskıy, korvetler Ternopil ve Lutsk, kontrol gemisi Slavutıç dahil olmak üzere yaklaşık 20 gemi ele geçirmişti.

Rus propaganda basınına demeç veren üst düzey bir Rus yetkili, 2023 yılına kadar gemilerin Akyar’da tutulduğunu; ancak şu anda işgalci Rus gemilerinin güvenliğinin sağlanması ihtiyacı nedeniyle tek tek gemilerin söküm süreci durdurulduğunu aktardı.

İŞGALCİLER, ELE GEÇİRİLEN GEMİLERİN SÖKÜM İŞLEMİNE BAŞLAMIŞTI

Daha önce işgalciler, Akyar’da Ukrayna donanmasına ait gemilerin söküm işlemine başlamıştı. Ayrıca Aralık ayında Akyar’da 2014 yılında işgalden sonra ele geçirilen Ukrayna savaş gemileri, özellikle Lutsk korveti sökülmeye başlamıştı. Efsanevi mayın tarama gemisi Çerkası da tamamen sökülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.