SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler bir Kırım Tatarının evinde daha arama yaptı

İşgalciler bir Kırım Tatarının evinde daha arama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler bir Kırım Tatarının evinde daha arama yaptı

Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor.  İşgalci güçlerin 7 çocuk babası Kırım Tatar aktivist Muslim Zevriyev’in evinde arama düzenlediği bildirildi.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, işgalci güçlerin 21 Mayıs 2021 tarihinde, Kırım’ın İçki (Sovetskoye) kasabasında yaşayan Kırım Tatar aktivist Muslim Zevriyev’in evine baskın düzenlediği öğrenildi. İşgalcilerin Rusya Ceza Kanunun 205.5. maddesi (terör örgütünün faaliyetlerine katılmak) çerçevesinde arama yaptığı belirtildi. Arama sırasında Zevriyev’in bilgisayarına, telefonuna, Arapça yazı defterine ve not defterine el konuldu. 

KIRIM TATAR AKTİVİST MUSLİM ZEVRİYEV'İN EVİNE BASKIN!

Kırım Tatar aktivist Muslim Zevriyev 7 çocuklu bir aile babasıydı. Bilgisayar tamirciliğini yapan Zevriyev, isteyenlere Kur’an-ı Kerim’i öğretiyor ve Cuma ile cenaze namazları kıldırıyordu. Kırım Tatar aktivist, Kırım’da 2017’de Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek vermek amacıyla düzenlenen tek kişilik eylemlere katıldı. Eylem sırasında Zevriyev sözde polis tarafından alıkonuldu ve daha sonra serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.