SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler bir Kırım Tatar siyasi tutsağı daha psikiyatri muayenesine gönderdi

İşgalciler bir Kırım Tatar siyasi tutsağı daha psikiyatri muayenesine gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler bir Kırım Tatar siyasi tutsağı daha psikiyatri muayenesine gönderdi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde "Hizb-ut Tahrir Davası" çerçevesinde yargılanan Kırım Tatarı Eskender Suleymanov’un zorunlu psikiyatri muayenesine gönderildiği bildirildi.

Eskender Suleymanov’un annesi Zera Suleymanova, oğlunun zorunlu psikiyatri muayenesi için psikiyatri hastanesine yerleştirildiğini ve bunun siyasi tutsaklara baskı uygulamak için yapıldığını belirtti.

Suleymanova, alıkonulmasının ardından oğluyla hiç görüşmediğini kaydetti. Oğlu Eskender Suleymanov ile avukatı aracılığıyla iletişim kurduklarını belirten Suleymanova, tutukevindeki kötü şartlar dolayısıyla oğlunun sağlık durumunun çok iyi olmadığına dikkat çekti.

İŞGALCİLER ZERA SÜLEYMANOVA’NIN İKİNCİ OĞLUNU DA ALIKOYDU

Öte yandan, Zera Suleymanova, "Küçük oğlum Ruslan ise Rostov’dan Kırım’daki tutukevine sevk edildi. Sağlık durumumdan dolayı Rostov’a gidemediğim için Ruslan’ı bir yıldır görmemiştim. Oğullarımız olmadan biz ihtiyarlar çok zorluk çekiyoruz." dedi.

İŞGALCİLER KIRIM TATARLARI ALIKOYMAYA DEVAM EDİYOR

Bilindiği gibi işgalci güçler, 10 Haziran 2019 tarihinde Aluşta, Karasupazar ve Akmescit bölgelerinde bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenledi. Baskınlar sonrasında Riza Omerov, Enver Omerov, Ayder Cepparov, Eskender Süleymanov, Ruslan Nagayev, Eldar Kantimirov, Ruslan Mensutov ve Lenur Halilov olmak üzere 8 Kırım Tatarı alıkonuldu.

Ruslan Süleymanov ise işgalci güçlerin Mart 2019’da düzenlediği çoklu baskınlar sırasında alıkonulan 24 Kırım Tatarından biriydi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.