SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler bir Kırım Tatar imamı daha para cezasına çarptırdı

Sözde misyonerlik suçlaması: Bir Kırım Tatar imam daha para cezasına çarptırıldı!

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2020 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler bir Kırım Tatar imamı daha para cezasına çarptırdı

Kırım’daki işgalci yönetim, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla çeşitli yollara başvurmaya devam ediyor. İşgalci mahkeme bir Kırım Tatar imamı daha, güya yasa dışı misyonerlik faaliyetleri yürütmekten suçlu buldu.

Rus işgali altında bulunan Kırım’daki sözde mahkemenin, 11 Kasım 2020 tarihinde Kırım Tatar imam Ablakim Galiyev’i sözde "yasa dışı misyonerlik faaliyetleri yürüttüğü" iddiasıyla suçlu bulduğu belirtildi. İşgalci mahkeme, Galiyev’i 5 bin ruble (507 TL) para cezasına çarptırdı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Seyran Kamilov, "Galiyev’in davası çerçevesinde dört duruşma yapıldı. Hakim onu suçlu buldu ve 5 bin ruble para cezası kararı aldı. Bu karara kesinlikle katılmıyoruz. İtiraz başvurusu yapacağız." dedi.

İŞGALCİLERİN KONTROLÜNDEKİ SÖZDE MÜFTÜLÜĞE BAĞLI OLMAYAN İMAMLARA BASKI!

Galiyev’i savunan insan hakları savunucu Seytosman Karaliyev ilgili davanın, Rus yönetiminin sözde Kırım Müftülüğüne bağlı olmayan dini topluluklar ve imamlara uyguladığı baskı çerçevesinde açıldığını vurguladı.

Karaliyev, “Sudak yakınlarında yaşayan Kırım Tatarları Ablyakim Galiyev’i camide Cuma Namazı kıldırması gereken imam olarak görüyor. Bundan sonra ne olacak bir belge olmadan dua okumayı ve cenaze namazı kıldırmayı da mı yasaklayacaklar?... Bizi sanki bir getoda topladılar ve halkımıza istediği şeyi yaptırabileceklerini düşünüyorlar.” diye konuştu.

Bilindiği gibi, işgalciler Sudak bölgesinde bulunan Taraktaş (Daçnoye) köyündeki camide Cuma namazı kıldırdığı için imam Ablakim Galiyev’e dava açmıştı.

MÜSLÜMAN TOPLULUĞA BASKI UYGULANDI

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, işgalci yönetiminin daha önce de Taraktaş’taki Müslüman topluluğa baskı uyguladığını bildirdi. Mart 2019’da işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Müftüsü Emirali Ablayev’in talebiyle Taraktaş’taki camide elektrik ve su kesilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.