SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir ayda 8 Kırım Tatar siyasi tutsak yasa dışı olarak Rusya’ya sevk edildi

İşgalci Rus yönetimi, Kırımlı siyasi tutsakları, yakınları ve avukatlarıyla iletişimini engellemek amacıyla Kırım'dan yasa dışı olarak Rusya'ya sevk etmeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir ayda 8 Kırım Tatar siyasi tutsak yasa dışı olarak Rusya’ya sevk edildi

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, 2024 yılının ağustos ayında işgalci Rus yönetiminin düzmece davalar çerçevesinde alıkoyduğu 8 Kırım Tatarını yasa dışı olarak Rusya’ya sevk ettiğini bildirdi.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinden 16 Eylül 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Ağustos 2024’de işgalcilerin Kırım Tatar siyasi tutsaklar; Raim Ayvazov, Remzi Bekirov, Abdulmecit Seytumerov, Amethan Umerov, Eldar Yakubov, Seydamet Mustafayev, Remzi Nemetulayev ve Ruslan Asanov’u Kırım’dan yasa dışı olarak Rusya’ya sevk ettiği aktarıldı.

SİYASİ TUTSAKLAR İNSANLIK DIŞI KOŞULLARDA SEVK EDİLİYOR

Açıklamada, “Siyasi mahkumların sevk etme süreci insanlık dışı koşullarda gerçekleşiyor: uygun tıbbi bakım olmadan, aşırı kalabalık hücrelerde ve sürekli psikolojik ve fiziksel baskı altında. Bu yöntemler, Rusya'nın Kırım Tatarlarına ve tüm Ukrayna yanlısı Kırım sakinlerine yönelik kasıtlı politikasının bir parçasıdır ve amacı siyasi tutsakların psikolojik durumunu bozmak ve onları halkın desteğinden izole etmektir." denildi.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi işgalcilerin, sevdikleriyle iletişimini engellemek amacıyla, insanların cezaevlerinin yakınında destek eylemleri düzenlemesine izin vermemek için siyasi tutsakları kasıtlı olarak Kırım'ın dışına çıkardığına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.