SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Bahçesaray'daki eski Müslüman mezarlığının üstüne park inşa edecek!

İşgalciler, Bahçesaray'daki eski Müslüman mezarlığının üstüne park inşa edecek!

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Bahçesaray'daki eski Müslüman mezarlığının üstüne park inşa edecek!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci yönetim, Bahçesaray’da eski Müslüman mezarlığının bulunduğu araziye park inşa etmeye başladı. Yerel sakinler, eski mezarlığın koruma altına alınması talebiyle sözde yetkililere defalarca başvuru yaptı ancak bu talepler dikkate alınmadı.

Kırım'ın işgalci yönetimi, Bahçesaray kentinde bulunan Sauskan adlı eski Müslüman mezarlığının bulunduğu yerde park inşa etme çalışmalarına başladı. Bahçesaray Tarih ve Kültür Milli Parkı Müdürü, tarihçi Üsein Bodaninskiy’in araştırmalarına göre Hansaray’ın güneyinde bulunan Sauskan mezarlığı, 16 yüzyılda oluşturuldu ve 18 yüzyıla kadar mezarlık olarak kullanıldı.

TARİHİ DEĞERİNE RAĞMEN ARAZİDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, işgalci yönetim tarihi ve arkeolojik değerine rağmen arazide inşaat çalışmaları yürütülüyor.  

Yerel sakinler, eski mezarlığın koruma altına alınması talebiyle sözde yetkililere defalarca başvuru yaptı ancak talepleri dikkate alınmadı. Sözde Bahçesaray Belediyesi internet sitesinde yapılan açıklamada, arazinin park için Bahçesaray sakinleri tarafından oy kullanılarak seçildiği iddia ediliyor.

Daha önce işgalci yönetim, Kevlev (Yevpatoriya), Eski Kırım, Yedi Kuyu (Lenino) bölgesindeki Akmonay köyünde ve Aluşta yakınlarındaki Şuma köyünde eski Müslüman mezarlıklarının bulunduğu arazilerde de park inşa etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.