SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç'in yolsuzluk faaliyetlerini araştıran gazetecilere ödül

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç'in yolsuzluk faaliyetlerini araştıran gazetecilere ödül

Ukrayna'nın devrik lideri Viktor Yanukoviç’in yolsuzluk faaliyetlerini araştıran ve aydınlatan Ukraynalı gazeteciler Polonya'da ödüllendirildi.

Polonya Gazeteciler Vakfı, Varşova’da Ukrayna’nın “Zerkalo Nedeli” gazetesinin muhabiri Tatyana Silina, Hromadske TV kanalının muhabirleri Anna Babinets ve Dmitriy Gnap’ı ve Belarus televizyon kanalının muhabiri Ruslan Garbaçyov’u ödüllendirdi.

Ödülleri sahiplerine teslim eden Polonya Gazeteciler Vakfı yöneticilerinden biri olan Polonyalı gazeteci Pavel Peşka, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in yolsuzluk faaliyetlerinin düzeyini araştıran ve aydınlatan gazeteciler ödüllendirildiğini kaydetti.

Ayrıca Ukraynalı gazetecilerin çok zor koşullarda çalıştığını kaydeden Pavel Peşka, görevini yerine getirdiği sırada birçok kez takibe ve saldırıya uğradığını belirtti.

2014 yılının Şubat ayında Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, oğulları Aleksandr ve Viktor’la beraber Rusya’ya kaçmıştı.

ABD ve Avrupa Birliği, Yanukoviç ailesine karşı banka hesaplarının tutuklanmasını öngören ekonomik yaptırımlar uyguladı. İsviçre Savcılığı, Yanukoviç ve yakın çevresine ait 140 milyon Euro tutarında aktiflerin bloke edildiğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.