SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kırım'ı savunmaya hazırlanıyor!

Rusya'nın 2014 yılından bu yana işgal altında tuttuğu Kırım'da, işgalci birliklerin Karadeniz kıyısı boyunca bir savunma hattı inşa ettikleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kırım'ı savunmaya hazırlanıyor!

Rusya, 2014 yılında uluslararası hukuku hiçe sayarak Kırım'ı işgal ettikten sonra, bölgeyi hızla askerîleştirmeye başladı. Niketim Ukrayna anakarasına yönelik 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden topyekûn işgal girişiminde Kırım'ı önemli bir askerî nokta olarak kulladı. Yarımada'dan ulaşan son görüntüler ise işgalcilerin Kırım'ı savunmaya hazırlandığını gösterdi.

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş isimli gizli direniş hareketi, Rus ordusunun Karadeniz sahili boyunca savunma hattı inşa ettiği görüntüleri paylaştı.

"Ateş" hareketi, Kırım'daki tahkimat inşaasını açığa çıkaran görüntülere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Rusya'nın büyük olasılıkla, Karadeniz Filosunun hızla bir şekilde zayıflaması durumuna yönelik olarak, Ukrayna silahlı Kuvettlerine bağlı deniz piyadelerinin Yarımada'ya yapabileceği çıkarma olasılığına karşı önlem aldığı değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu tahkimatların yapımı için önemli sayıda insan gerektiği belirtilen açıklamada, Rusya'nın insan kaynağının giderek azalmaya başladığı vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.