SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci güçler Kırım Tatarlarının evlerine baskın düzenledi

İşgalci güçler Kırım Tatarlarının evlerine baskınlar düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler Kırım Tatarlarının evlerine baskın düzenledi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki yönetimi, Kırım Tatarlarına uygulanan baskılara bir yenisini daha ekledi. İşgalci güçlerin bu sabah birçok Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği bildirildi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci güçler, bu sabah saat 04.00 civarında yarımadanın farklı yerlerinde yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın yaptı. Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre, aramalar; Ernest İbragimov (Bahçesaray), Lenur Seydametov (Bahçesaray), Yaşar Şihametov (Baydar köyü), Azamat Eyupov (Karasubazar), Timur Yalkabov (Akmescit) ve Abdulboriy Mahamadaminov (İçki bölgesi) ile Oleg Fedorov’un (Bahçesaray) evinde gerçekleştirildi.

EVİNDE ARAMA YAPILAN KIRIM TATARLARI ALIKONULDU

İşgalciler, evlerinde arama yapılan 7 kişiyi güya "terör örgütünün faaliyetlerini organize etmek ve ilgili örgütün faaliyetlerine katılmak" ile suçluyor. Kırım'ın işgalci güçlerinin baskın sonucunda Lenur Seydametov, Timur Yalbakov, Azamat Eyupov, Yaşar Şihametov, Abdulboriy Mahamadinov, Ernest İbragimov ve Oleg Fedorov’u alıkoyduğu aktarıldı. İşgalcilerin bugün saat 9.00 civarında Abdulboriy Mahamadaminov’u serbest bıraktığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.