SON DAKİKA
Hava Durumu

İşbirlikçi Aksyonov, Ukrayna ordusunun Karadeniz'deki sondaj kulelerini vurduğunu iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşbirlikçi Aksyonov, Ukrayna ordusunun Karadeniz'deki sondaj kulelerini vurduğunu iddia etti

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Karadeniz'deki sondaj kulelerine füze saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Rusya, söz konusu sondaj kulelerini 2014 yılında Kırım'ı işgal ettikten sonra gasp etmişti.

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, 20 Haziran 2022 tarihinde Telegram'dan yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun, Ukrayna şirketi olan Çernomornaftogaz’a ait ve 2014’ten sonra Rusya tarafından ele geçirilen sondaj kulelerini vurduğunu öne sürdü.

"UKRAYNA ORDUSU, ÇERNOMORNEFTEGAZ SONDAJ KULESİNİ VURDU"

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, "Dün sabah saat 8:00 sıralarında düşman Çernomorneftegaz sondaj kulelerini vurdu. Saldırı sonucu, sondaj kulelerinde bulunan 12 kişiden 3'ü, yaralı olarak 5'i de sağ bulundu, kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor." dedi.

İŞGALCİLER UKRAYNA'YA AİT SONDAJ KULELERİNİ GASP ETTİ

Karadeniz’deki Ukrayna şirketi olan Çernomornaftogaz’a ait olan sondaj kuleleri, Kırım'ın işgal edildiği 2014 yılından sonra Rusya tarafından ele geçirildi.  Bunun sonucunda Ukrayna’nın aldığı zarar yaklaşık 5 milyar dolar olarak değerlendiriliyor.

2017 yılında Ukrayna’nın devlet kontrolündeki petrol ve doğal gaz şirketi Naftogaz, Hollanda’nın Lahey şehrinde bulunan Uluslararası Daimi Tahkim Mahkemesi’nde Rusya’ya karşı dava açarak, işgal edilen Kırım’daki Naftogaz varlıklarının Rusya tarafından yasa dışı alıkonulması sonucunda uğradığı zararı tazmin etmeyi talep etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.