SON DAKİKA
Hava Durumu

İki Kırım Tatar boksör Ukrayna Boks Şampiyonasında madalya kazandı

Ukrayna'nın Lviv kentinde düzenlenen ulusal boks şampiyonasında 2 Kırım Tatarı madalya sahibi oldu. Şampiyonada altın madalya kazanan Kırım Tatarı Ayder Abduraimov, İtalya'da düzenlenecek olan elemelerde olimpiyat vizesi için mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İki Kırım Tatar boksör Ukrayna Boks Şampiyonasında madalya kazandı

İki Kırım Tatar boksör Lviv kentinde düzenlenen Ukrayna Boks Şampiyonasında madalya kazandı. Ayder Abduraimov altın madalya, Ali Daglı ise bronz madalya sahibi oldu.

Ukrayna’nın Lviv kentinde 19-26 Kasım tarihleri arasında Ukrayna Boks Şampiyonası gerçekleşti. Ulusal şampiyonaya, Ukrayna’nın farklı bölgelerinde 250’den fazla sporcu katıldı. Aralarında Ayder Abduraimov ve Ali Daglı olmak üzere 2 Kırım Tatar boksör de yerini aldı.

Harkiv bölgesini temsil eden ve 57 kilogram kategorisinde yarışan Ayder Abduraimov rakiplerini yenerek altın madalyı elde etti.

Öte yandan, Kıyiv bölgesinden müsabakaya katılan Ali Daglı ise 63.5 kilogram kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

ABDURAİMOV OLİMPİYAT "VİZESİ" İÇİN MÜCADELE EDECEK

Birincilik kazanan Ayder Abduraimov, İtalya'da 29 Şubat-12 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Birinci Dünya Boks Kota Elemeleri'ne (kalifikasyon maçlarına) katılacak. Söz konusu elemelerde dereceye giren sporcular, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma şansı elde edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.