SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu'nun, "Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı kitabı yayımlandı

Kırım’ın işgali ile ilgili Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu'nun editörlüğünde en derli toplu, en sahaya hakim uzmanlarca yazılan Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri adlı kitap yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 00:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu'nun, "Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı kitabı yayımlandı

Kırım’ın işgali ile ilgili sahaya hakim uzmanlarca kaleme alınan makalelerin yer aldığı, Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu'nun editörlüğünde, "Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı kitap Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı tarafından yayımlandı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu'nun editörlüğünde hazırlanan "Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı kitap 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlandı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı tarafından yayımlanan kitapta sahaya hakim 12 ayrı yazarın makalesi yer aldı. Dr. Filiz Tutku Aydın editörlüğündeki kitapta makaleleri yer alan yazarlar arasında; Prof. Dr. İsmail Aydıngün, Dr. Kemal Özcan, Analist Rıdvan Bari Urcosta, Dr. Öğr. Üyesi Ali Konak, Prof. Dr. Sezai Özçelik, Av. Namık Kemal Bayar, Arş. Gör. Fethi Kurtiy Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Yuliya Mimaroğlu Biletska, Doç. Dr. Gayana Yüksel ve Gazeteci Gönül Şamilkızı bulunuyor.

Kırım meselesinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana tutumunu açıkça ve istikrarlı şekilde sürdüren Türkiye'nin, Kırım konusundaki yaklaşımına bir katkıda bulunmak amacıyla hazırlandığı belirtilen kitap, aynı zamanda Kırım konusunun yeterince bilinmeyen yönlerini, ilgili araştırmacıların ve kamuoyunun dikkatine sunmayı hedefliyor.

"Geçmişten Geleceğe Kırım: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı kitaba ilişkin QHA'ya açıklamalarda bulunan Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, SETA'nın teklifi üzerine başlayan akademik çalışmanın 1 yıl içerisinde tamamlandığını kaydetti. Türkiye'de, Kırım'ın yasa dışı ilhakını anlatan akademik kitap çalışması eksikliğine dikkat çeken Bezikoğlu,"Bu çalışma; ekonomi, enerji, siyasi, kültürel, medya, uluslararası ilişkiler, hukuk, silahlanma, güvenlik perspektifinden Kırım'ın işgalinin masaya yatırıldığı bir kitap oldu. Böylece Kırım meselesini çok yönlü ele alan bir çalışmanın eksikliğinin giderilmesi hedeflendi." dedi.
Diğer yandan Dr. Bezikoğlu, söz konusu kitabın 2'nci baskısının İngilizce olarak yayına hazırlandığı bilgisini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.