SON DAKİKA
Hava Durumu

Denisova, Rus işgalcilerin KTMM üyesi Gülnara Bekirova’nın evine baskın düzenlemesini kınadı

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Denisova, Rus işgalcilerin KTMM üyesi Gülnara Bekirova’nın evine baskın düzenlemesini kınadı

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Rus işgalcilerin, Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Gülnara Bekirova’nın evine baskın düzenlemesini kınadı. Denisova baskına ilişkin, “Bu, İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme'nin 5. Maddesi ile Sözleşme'nin 8. Maddesi olan insanın özel yaşama ve aile hayatına saygı hakkının doğrudan ihlalidir.” dedi.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Rusya'nın Kırım Tatarlarına yönelik baskılarına devam ettiğini belirterek dün eski siyasi tutsak Edem Bekirov'un ve Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, KTMM üyesi Gülnara Bekirova’nın evinin aranmasına tepki gösterdi. Denisova, baskınla ilişkin açıklamasında, “Askeri üniformalı, maskeli ve silahlı kişiler daireye evin bahçe tarafından girdi. Evde sadece Gülnara Bekirova'nın 80'li yaşlarındaki anne ve babası vardı. İşgalciler, evin içinde, çatı katında, avluda ve garajda arama yaparak tüm eşyaları dağıttı. Ayrıca klasörlere, defterlere ve kitaplara el koydu. Arama sırasında işgalciler Gülnara Bekirova ve kızı Eleonora Bekirova hakkında sorular sorarak onların derhal eve dönmeleri gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

DENİSOVA: ARAMALAR ULUSLARARASI KURALLARA AYKIRI

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Denisova, Rus işgal güçlerinin baskınlarının ve aramalarının uluslararası kurallara aykırı olduğunu ve herkesin özel hayatının gizliliğini güvence altına alan Sözleşmelere dikkat çekerek, “Bu, İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme'nin 5. Maddesi ile Sözleşme'nin 8. Maddesi  olan özel yaşama ve aile hayatına saygı hakkının doğrudan ihlalidir.” dedi.

Ayrıca Denisova, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı hakkında İnsan Hakları İhlallerini Soruşturması için BM Komisyonu'na, Rusya'nın Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarındaki Kırım Tatarlarının haklarını ihlal ettiğine ilişkin gerçekleri dikkate alması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

RUS İŞGALCİLER, KTMM ÜYESİ GÜLNARA BEKİROVA'NIN EVİNDE ARAMA YAPTI

Rus işgal güçleri, 14 Nisan 2022 tarihinde Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gülnara Bekirova’nın evine baskın düzenledi. Baskın sırasında, şu an Rus ordusu tarafından işgal edilen Novoalaksiyivka kasabasındaki evde sadece Gülnara Bekirova’nın 84 ve 82 yaşındaki anne ve babası bulunuyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.