SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kırım'ı askeri yoluyla işgalden kurtarmamızın bedeli çok ağır olur

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kırım'ı askeri yoluyla işgalden kurtarmamızın bedeli çok ağır olur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altındaki Kırım’ın askeri yoluyla işgalden kurtarılmasının bedelinin çok ağır olacağını ifade etti. Zelenskıy, “Yüzbinlerce insan kaybedebiliriz.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Ukraynalı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ukrayna’nın Kırım konusunu müzakere etmek için önerdiği 15 yıllık süreyi değerlendiren Zelenskıy, “10-15 yıl bu Ukrayna tarafından önerilen müzakere formatı. Rusya’nın bunu kabul etme ihtimali de yüzde 10-15 diye düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna’nın hedefinin savaşı durdurmak ve anlaşmazlıkları çözmek için diplomatik alana geçmek olduğunu belirten Zelenskıy, “Önümüzdeki yıllarda sorunu çözme önerisi güçlü bir konumdur.” diye kaydetti.

Bununla birlikte işgal altındaki Kırım sorununu askeri yoluyla çözme seçeneğinin bedelinin çok ağır olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Bir taktik, strateji olmadan, ‘hadi ileri’ emri verirsek bu en başta 40-50 bin askerimiz ölecek demek. Böyle olmayacak. Toplamda ise yüzbinlerce insan kaybedebiliriz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.