SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Kırım'a ve Kırımoğlu'na özgürlük!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Kırım'a ve Kırımoğlu'na özgürlük!

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 23:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Kırım'a ve Kırımoğlu'na özgürlük!

Esma Kasar/QHA Ankara

Balköy Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projeleri Sergisi bugün Kırım Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye; Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu QHA'ya verdiği röportajda çok duygulandığını ifade ederek, "Umuyoruz ki bu tür faaliyetler örnek teşkil eder." dedi. Topçu ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kırım Tatarlarını yakından ilgilendiren 500 Konut Projesinin inşa törenini de gerçekleştirmek üzere Şubat 2022'de Ukrayna'ya yapacağı ziyarete ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak "Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretleri, Kırım Tatarlarının refahının ve insan haklarının daha da gelişmesine vesile olacaktır. 16 yaşından bu yana Kırımoğlu'nun şahsında Kırım'a özgürlük diyordum, şimdi hala aynı şeyi söylüyorum: Kırım'a ve Kırımoğlu'na özgürlük!" ifadelerini kullandı.

Kırım Derneği Genel Merkezi’nde 4 Ocak 2022 tarihinde Balköy Projesinin devamı kapsamındaki Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projeleri Sergisi yüksek katılımla gerçekleştirildi. Sergiye; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu QHA'ya verdiği röportajda çok duygulandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Projeye ve etkinliğe öncülük eden Gölbaşı Kaymakamına, Çankaya Kaymakamına, Gölbaşı Halk Eğitim Müdürüne, Kırım Derneği Genel Merkezi yöneticilerine, proje kapsamında sergilenen ürünlerin üretiminde emeği geçen herkese ve Kırım'ın eşsiz danslarını bize gösteren çocuklarımıza çok teşekkür ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=d9akimzx09s "BÜYÜK TÜRK AİLESİNİN RESMİNİ GÖRMEK MÜMKÜN"

Kadim bir halkın el emeği göz nuru olan, kültürel geleneklerini takdir etmeye insanın kelimeleri yetmiyor. Çünkü Kırım Tatar Türkleri çok kadim bir halk. Onların kültürel maddi değerleri bugün burada el emeği göz nuru olarak sergileniyor. Umuyoruz ki bu tür faaliyetler örnek teşkil eder. Bu çok önemli: Kırım'ın kadim halkı Kırım Tatarlarının bu kültürel değerleri Anadolu insanıyla buluşturuluyor ve Anadolu insanımıza şu mesaj ulaştırılıyor: 'Bizler farklı beşiklerde büyüdük ama öz ve aynı kardeşleriz.'

Kırım Tatar halkının folklorüne ve işlerine baktığımız zaman büyük Türk ailesinin resmini görmek mümkün. Biz aynı beşikte büyümüş aynı ananın aynı babanın çocuklarıyız…"

https://www.youtube.com/watch?v=kC0M4cNNF4Y YALÇIN TOPÇU'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN UKRAYNA ZİYARETİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kırım Tatarlarını yakından ilgilendiren 500 Konut Projesinin inşa törenini de gerçekleştirmek üzere Şubat 2022'de Ukrayna'ya yapacağı ziyarete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Topçu şunları dile getirdi:

Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretleri Kırım Tatarlarının refahının ve insan haklarının daha da gelişmesine vesile olacaktır. Cumhurbaşkanımızın Türk cumhuriyetleri içerisinde medeniyet dünyamızdaki kardeşlerimize; milletimizin duygu düşüncelerini ve elini uzatmasını takdir etmek gerekiyor. Bu tür faaliyetlerle Kırım Tatarları hele ki bu yüzyılda hak ettikleri tüm hak ve özgürlüklerine kavuşurlar.

"KIRIM'A VE KIRIMOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK!"

Türkiye Cumhuriyeti; devleti ve milletiyle Kırım'daki (Rus işgalini) istilayı kabul etmedi ve etmeyecek. Ben 16 yaşındayken 'Kırımoğlu'na özgürlük!' diyordum. Aslında Kırımoğlu'nun şahsında Kırım'a özgürlük diyordum. Şimdi hala aynı şeyi söylüyorum: Kırım'a ve Kırımoğlu'na özgürlük!
Türkiye bunu Cumhurbaşkanı düzeyinde söylüyor."

YALÇIN TOPÇU, NUMAN ÇELEBİCİHAN'I RAHMETLE ANDI

Bilindiği üzere 23 Şubat Kırım Halk Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Numan Çelebicihan'ın şehadet yıl dönümü… Büyük devlet olduğunu iddia edenlere şunu söylemek gerekir ki; bu nasıl bir vahşettir ki bir insanı önce kurşuna dizerek şehit ediyorsunuz, ardından naaşını denize atıyorsunuz. Böyle bir millete mensup olmanın acaba insanı rahat hissettirmesi mümkün müdür? Bu nasıl bir vahşettir? Seçilmiş bir insanı, kendi vatanı için mücadele eden bir aydını kuşuna dizerek katledip sonra da naaşını denize atıyorsunuz… Bizler bu vesileyle Numan Çelebicihan'a ve tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz…

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.