SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Uluslararası toplumun kararsızlığından dolayı Putin Kırım’ı işgal altında tutmaya devam ediyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Refat Çubarov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in işgal altındaki Kırım'a düzenlediği yasa dışı ziyareti değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Uluslararası toplumun kararsızlığından dolayı Putin Kırım’ı işgal altında tutmaya devam ediyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Refat Çubarov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 4 Kasım 2021'de işgal altındaki Kırım'a düzenlediği yasa dışı ziyareti değerlendirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün işgal altındaki Kırım’a düzenlediği yasa dışı ziyareti değerlendirdi. Çubarov, Putin’in işgal edilen Akyar’da bulunarak video bağlantısı aracılığıyla Rusya-Belarus Birlik Devleti Yüksek Devlet Konseyi’ne katılmasının, Kremlin tarafından Belarus’un “Kırım’ın yasa dışı ilhakı” tanıması olarak empoze edileceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgal altındaki Kırım’a düzenlediği sıradaki ziyareti değerlendiren KTMM Başkanı Refat Çubarov, uluslararası toplumu, Kırım’ı işgal etmeye devam eden ve yarımadanın yerli halkına karşı baskı ve zulmü sürdüren Rusya’ya karşı kararsız kalmakla suçladı. Bununla birlikte Putin’in işgal altındaki Kırım’dan Rusya-Belarus Birlik Devleti Yüksek Devlet Konseyi’ne katılmasının, Ukrayna ve tüm dünya için bir meydan okuma olduğunu vurgulayan Çubarov, “Bir kere daha kabul etmeliyiz ki; Putin'in uluslararası hukuku ihlal ederek gerçekleştirdiği alaycı ve saldırgan eylemlerinin ve Rus işgalci yönetiminin Kırım’da yerli halk olan Kırım Tatarlarına karşı gerçekleştirdiği acımasız baskı ve zulümlerin, şiddet içeren kaçırmalar ile cinayetlerin, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere uluslararası örgütlerin ayrıca dünyanın önde gelen devletlerinin hükumetleri ve parlamentolarının, daha önce kabul ettiği Rusya Federasyonu'nun işgal altında bulunan Ukrayna topraklarından derhal geri çekilmesine ilişkin kararlarının uygulanması konusundaki kararsızlığının sonucudur.” ifadelerini kullandı.

"PUTİN'İ YATIŞTIRMA POLİTİKASI YALNIZCA KREMLİN'İ SALDIRGAN EYLEMLERE TEŞVİK EDİYOR"

KTMM Başkanı, birçok modern politikacı tarafından yürütülen "Putin'i yatıştırma politikasının” Kremlin'i yalnızca saldırgan eylemlere teşvik ettiğini kaydetti. Ayrıca Çubarov, Putin’in işgal edilen Akyar’da bulunarak video bağlantısı aracılığıyla Rusya-Belarus Birlik Devleti Yüksek Devlet Konseyi’ne katılmasının, Kremlin tarafından Belarus’un “Kırım’ın yasa dışı ilhakı” tanıması olarak empoze edileceğini vurgulayarak, “Putin’in işgal altındaki Kırım’a ziyaret düzenlemesi ve Ukrayna topraklarından video bağlantısı aracılığıyla ‘Birlik Devleti Yüksek Devlet Konseyi’ne katılması, uluslararası hukuk normlarının kasıtlı ağır bir ihlali ve Ukrayna ile tüm dünyaya karşı sıradaki bir meydan okumasıdır.” diye belirtti.

Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün, işgal altındaki Kırım’a yasa dışı bir ziyaret düzenlediği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.